Zaharova poručila Londonu: Umesto novih antiruskih sankcija, izvedite Ameriku pred lice pravde

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Pratite nas
Umesto uvođenja sankcija ruskim državljanima Velika Britanija bi trebalo da privede pravdi predstavnike američkih obaveštajnih službi zbog nepoštovanja Konvencije za zabranu hemijskog oružja, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusija Marija Zaharova.

„Bolje bi bilo da Britanija nađe u sebi snage umesto još jednog bega od stvarnosti i izvede pred lice pravde predstavnike američkih službi zbog nepoštovanja Konvencije o zabrani hemijskog oružja u delu koji se tiče njegovog uništenja“, prokomentarisala je diplomata saopštenja o britanskim sankcijama protiv zaposlenih u FSB-u Rusije.

Portparolka je podsetila i na reči šefa britanske diplomatije Dominika Raba da London „podržava demokratiju, slobodne i pravedne izbore, vladavinu prava i ljudska prava u Rusiji“ u svetlu hapšenja ruskog blogera Alekseja Navaljnog i predstojećih izbora za Državnu dumu Rusije.
„Šteta što tako nije u Britaniji i nije u kontekstu sopstvenih političkih procesa. Uzgred, šta je sa Asanžom?“, prokomentarisala je Zaharova.
Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije saopštilo je ranije da je proširilo sankcije Rusije zbog hemijskog oružja. Kako se navodi, na sankcioni spisak dodato je još sedam ruskih državljana. Reč je o pripadnicima ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) koje London sumnjiči da su umešani u navodno trovanje blogera Alekseja Navaljnog.
Podsetimo, Velika Britanija uvela je sankcije Rusiju zbog situacije sa Navaljnim još u oktobru 2020. godine. Tada je sankcijama obuhvaćeno šest ruskih državljana, između ostalog i direktor FSB-a Aleksandar Bortnjikov.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala