Stižu „Tesla roboti“: Ličiće na ljude, imaće ekran umesto lica i radiće u fabrikama /foto, video/

© Foto : Youtube/CNET Highlights/PrintscreenMilijarder Ilon Mask sa prikazom mogućeg izgleda robota kompanije Tesla
Milijarder Ilon Mask sa prikazom mogućeg izgleda robota kompanije Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Pratite nas
Glavni izvršni direktor i osnivač kompanije „Tesla“, Ilon Mask, najavio je da će ovaj proizvođač električnih automobila verovatno sledeće godine lansirati prototip humanoidnog robota „Tesla Bot“, koji je osmišljen za opasne, ponavljajuće ili dosadne poslove koje ljudi ne vole da rade.
Obraćajući se na „Teslinom“ Danu veštačke inteligencije (AI), preduzetnik-milijarder je rekao da će robot, visok oko 1,76 metara i težak oko 57 kilograma, moći da obavlja razne poslove poput zavrtanja vijaka na automobilima ključem ili preuzimanja namirnica u prodavnicama, prenosi Rojters.
Prema Maskovoj najavi, robot će umesto lica imati ekran sa korisnim informacijama, a ruke i noge će mu pokretati 40 elektromehaničkih aktuatora, objavio je „Teslarati“, specijalizovani medij za vesti iz kompanije „Tesla“.
Robot će imati „dalekosežan uticaj na ekonomiju“ rešavajući problem nedostatka radne snage, rekao je Mask. Dodao je da je važno da mašina ne bude „preskupa".
Kompanija je održala Dan AI u vreme zahuktale istrage u SAD povodom bezbednosti i potencijala „Teslinog“ naprednog sistema auto pilota za pomoć vozačima, odnosno sistema za potpuno samovozeće automobile.
Mask nije komentarisao istragu o bezbednosti "Tesline" tehnologije, ali je rekao da je uveren da će postići to da automobili potpuno samostalno upravljaju vožnjom i to bezbednije od ljudi, korišćenjem kamera i računara ugrađenih u vozila.
Na događaju održanom sinoć, kompanija je takođe predstavila čipove koje je sama dizajnirala za svoj super brzi računar Dodžo, koji će pomoći u razvoju automatizovanog sistema vožnje. Mask je rekao da će Dodžo biti operativan sledeće godine.
Takođe je najavio da će „Tesla“ predstaviti novi hardver za svoj računar za samovozeći električni kamionet Sajbertrak za „otprilike godinu dana“, preneo je Tanjug.
Majmun kome su ugrađeni čipovi u mozak igra video-igru putem misli - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Majmun kom je milijarder ugradio čipove u mozak pokreće video-igru mislima /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala