„Novak se oporavio i ide po titulu na US Openu“

© AP Photo / Seth WenigNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski i svetski teniser, oporavio se od povrede lakta zadobijene u Tokiju i nastupiće na poslednjem ovogodišnjem Grend slem turniru – US Openu.
Sjajne vesti otkrio je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije i Noletov prijatelj Viktor Troicki sa kojim Đoković trenira u Crnoj Gori.
Podsetimo, posle poraza u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igra, te povlačenja pre meča za bronzu u miks dublu zbog, kako je naveo, više povreda, Đokovićevo učešće u Njujorku bilo je pod znakom pitanja.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2021
Dan kada je Đoković postao besmrtan
Otkazao je Novak i učešće na Mastersu u Sinsinatiju što je potvrdilo koliko je priča ozbiljna.
Ipak, Srbin je uspeo da se oporavi i biće spreman da kompletira kalendarski slem, ujedno i da se osveti za nepravdu koja mu se dogodila prošle godine kada je diskfalifikovan jer je pogodio sudiju lopticom u vrat.
„Novak se oporavio, trenira naporno u Crnoj Gori i sprema se za US Open. Bilo bi sjajno da osvoji titulu u Njujorku i da kompletira kalendarski Grend slem u ovoj godini. Verujem da će doći u Ameriku spreman i da će imati ogromnu motivaciju da se pokaže u najboljem svetlu“, izjavio je Troicki za Sportski žurnal.
Viktor uopšte ne sumnja da će Đoković, ukoliko bude na svom nivou, uspeti da se domogne rekordnog 21. Grend slem trofeja, čime bi nadmašio Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji su trenutno na koti 20.
„Imao je dovoljno vremena da se oporavi posle Tokija i da se se spremi za Njujork. Ima još vremena do početka US Opena, mislim da će do tada biti još spremniji. On to najbolje ume, da se vrati kada je najteže, da se izdigne i da bude još jači“, istakao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.
US Open počinje 30. avgusta i trajaće do 12. septembra.
Učešće Rafaela Nadala je neizvesno, Federera neće biti, kao ni branioca titule Dominika Tima, pa će Novak najveći rivali sasvim sigurno biti Aleksander Zverev i Danil Medvedev.
Nadal konačno otkrio koga je teže pobediti Đokovića ili Federera
Šokantna izjava uzdrmala tenisku javnost: „Dobro je da se zarazimo virusom“
Medvedev zagonetan na pitanje o GOAT debati
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala