Nesuđeni Brazilac u dresu Srbije prelazi u Premijer ligu

© Foto : FSS/promoLijanko Vojnović
Lijanko Vojnović - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Pratite nas
Lijanko Vojnović, kog je Dragan Stojković, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, želeo u dresu „Orlova, karijeru će nastaviti u Sautemptonu, preneo je italijanski novinar Đanluka di Marcio.
Vojnović, koji je rođen u Brazilu, nastupa već godinama za Torino i kako ima 24 godine došlo je vreme za korak napred.
Di Marcio, jedan od najuglednijih italijanskih novinara, preneo je da će Lijanko preći u Sautempton u transferu vrednom 7.000.000 evra, čime će dobiti šansu da se oproba u najjačoj fudbalskoj ligi na svetu.
Vojnović je za Torino odigrao 54 utakmice, postigao je jedan gol i „Bikovi“ će inkasirati solidnu svotu novca na ime obeštećenja.
Lijnako je „nesuđeni reprezentativac Srbije“ pošto je Piksi pre nekoliko meseci želeo da ga uključi u A tim, ali FIFA ne dozvoljava fudbaleru da dva puta podnese zahtev za promenu reprezentacije, te je zahtev odbijen.
„Lijanko je igrač koji ima kvalitet za reprezentaciju Srbije. Selektor Dragan Stojković je želeo da ga pozove na turneju koju ćemo imati početkom juna u Japanu. Obavili smo razgovore sa njim i kod njega je postojala želja i interesovanje. Na osnovnu prikupljene dokumencije kontaktirali smo FIFA i nažalost odgovor je bio negativan“, izjavio je Stevan Stojanović, sportski direktor reprezentacije Srbije.
Vojnović je sam kriv za ovakav ishod jer je prethodno zatražio da, nakon što je igrao za selekcije Srbije do 16 godine, pređe u mlađe selekcije Brazila, što mu je FIFA i dozvolila.
Nastupao je u mladim timovima Brazila, ali nikada nije dobio šansu u seniorskom i teško da će dobiti, s obzirom na konkurenciji u jednoj od najjačih reprezentacija na svetu.
Srbija zauvek ostaje bez svog Brazilca
Kralj traži milijardu za svog najvernijeg vojnika
Od Belih voda do „belog sveta“ i kapitenske trake
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala