Medvedev odbio pokušaj novinara da ga uvuče u skandal oko vakcinacije

© AP Photo / Cole BurstonRuski teniser Danil Medvedev
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Pratite nas
Danil Medvedev, drugi teniser sveta, odbio je da prokomentariše šta misli o vakcinaciji, samo dan nakon što je Stefanos Cicipas izjavio da je za mlade ljude dobro da se zaraze virusom korona jer će tako lakše steći imunitet.
Prethodnih nekoliko dana u svetu tenisa proteklo je u napadima na grčkoh tenisera Stefanosa Cicipasa koji nije rekao da je protiv vakcine za virus korona, ali je izneo niz stavova koji ne doprinose vakcinaciji.
Novinari su u sve želeli da uvuku i Danila Medvedeva, ali ruski teniser iskusno je odbio da kaže bilo šta što bi izazvalo dalju polemiku.

„Najvažnija stvar je da ljudi budu bezbedni. Zapravo, to je sve što mogu da kažem“, kazao je Medvedev.

„Sjajno je što se publika vratila na tribine, navijači su osnovni deo ovog sporta i čine tenis zanimljivijim“, dodao je.
Ruski teniser nije želeo mnogo da se upliće, da daje sud da li je dobro ili loše vakcinisati se i to je verovatno najbolji mogući odgovor koji je mogao da dâ.
Podsećamo, Cicipas je nedavno rekao kako se neće vakcinasti sve dok to nije obavezno da se bavi profesionalnim tenisom, kao i da ne vidi razlog zašto bi se mladi sportisti vakcinisali.
Vakcine nisu dovoljno testirane. Nekim ljudima su izazvale posledice. Mislim da je za nas mlađe dobro da se zarazimo i oporavimo jer ćemo tako stvoriti imunitet. Ne vidim to kao nešto loše“, rekao je Cicipas za grčki SDNA.
Ubrzo je reagovala i vlada Grčke koja je u saopštenju navela da je Cicipas mnogo toga uradio za sport u njihovoj državi, ali i da ne bi trebalo da daje takve izjave kada nije dovoljno potkovan da priča o takvim stvarima.
Cicipas šokantnom izjavom „naterao“ vladu Grčke da se oglasi
Šokantna izjava uzdrmala tenisku javnost: „Dobro je da se zarazimo virusom“
Amerikanac žestoko pogrešio u tvrdnji o Đokoviću – „da li bilo šta znaš o tenisu?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala