Kako se prijaviti za dodelu novca za udžbenike u Beogradu i šta je potrebno od dokumenata /video/

© Sputnik / Sergej Pjatakov / Uđi u bazu fotografijaDeca
Deca - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Pratite nas
Svi roditelji dece koja u Beogradu pohađaju prvi i drugi razred osnovnih škola od danas do 30. septembra mogu da se jave Fondaciji za mlade talente za dodelu bespovratnih sredstava u visini osnovnog paketa štampanih udžbenika.
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić precizirao je da roditelji i zakonski zastupnici dece mogu da se prijave Fondaciji da bi dobili novac u vrednosti četiri udžbenika — za srpski, odnosno maternji jezik, matematiku, svet oko nas i obavezni strani jezik.
Sredstva koja će dobiti zavisi od cene udžbenika izabranog izdavača, rekao je Vesić i dodao da će svi dobiti oko 6.000 dinara.
Da bi dobili novac potrebno je Fondaciji dostaviti tri dokumenta — izjavu, potvrdu da je dete upisano u prvi ili drugi razred u kojoj su precizirani udžbenici i izdavači.
„Te potvrde su u školama, potrebna je očitana lična karta ili kopija, kopija platne kartice sa brojem žiro računa na koji će se uplatiti novac. Moguće je obaviti onlajn prijavu i nema potrebe da dolaze i donose dokumenta ili da ih šalju“, rekao je Vesić i dodao da svi koji žele mogu da prijavu predaju na šalter Skupštine grada.
Prema njegovim rečima, roditelji koji se prijave onlajn dobijaće automatski uz poruku da im je prijava prihvaćena i tačan iznos koliko novca će im biti uplaćeno.

Besplatni tableti i internet

Zamenik gradonačelnika rekao je da će roditelji od trećeg do šestog razreda biti pozvani od 1. septembra, kada počinje podela tableta uz koji će dobiti i karticu Telekoma sa besplatnim internetom.
Sva deca bez obzira kakvog imovinskog stanja su njihovi roditelji, dobiće tablete — 67.592 dečaka i devojčica, rekao je Vesić za Tanjug i naveo da će tableti biti osigurani i svako gubljenje ili oštećenje platiće osiguranje.
„Svako dete će dobiti i kod za dobijanje digitalnih udžbenika, to je velika stvar i Beograd će biti iznad svih drugih prestonica u Evropi. Beogradska deca će imati ono što nemaju deca Londona, Beča i Pariza“, rekao je Vesić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala