Dva sata iza zatvorenih vrata: U toku razgovori Merkelove i Putina /video/

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel
Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Pratite nas
Nemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je u Moskvu gde se sastala sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom a na početku sastanka izjavila je da uprkos nesuglasicama između Nemačke i Rusije ona ima o čemu da razgovara sa svojim ruskim kolegom. Razgovori traju već više od dva sata.
Ona je navela neke od tema razgovora, a to su situacija u Avganistanu i Libiji, kao i druga goruća pitanja aktuelne političke situacije u svetu.

„Ovo je moja oproštajna poseta ali imamo o čemu da razgovaramo“, kazala je ona.

Putin je, dočekavši Merkelovu u Kremlju, kazao da je Nemačka jedan od osnovnih partnera Ruske Federacije. Pored toga, naglasio je, trgovinska saradnja duplirana je uprkos padu ekonomskih pokazatelja.
Takođe je rekao i da poseta Merkelove nije samo oproštajna već je zasićena konstruktivnim pitanjima koje je neophodno razmotriti lično.
Susret nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Rusije Vladimira Putina u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Nemački mediji: Merkelova spremila poklon Putinu pred svoj odlazak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala