Zorana Mihajlović o poskupljenju struje i gasa u Srbiji

© Sputnik / Taras LitvinenkoStruja
Struja - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2021
Pratite nas
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da gas neće poskupeti do kraja godine, a da se o poskupljenju struje sada i ne razmišlja.
„Cene nafte na svetskom tržištu divljaju, ali gas kod nas neće poskupeti do kraja godine, jer imamo dugoročni ugovor sa ‘Gaspromom’“, rekla je Mihajlovićeva.
Kada je reč o cenama naftnih derivata, ona je navela da država sa svoje strane, dakle kroz državne dažbine neće podizati njihove cene, ali da ne može da utiče na cenu nafte u svetu, koja je u poslednja dva meseca povećana sa 50 na 70 dolara po barelu.
Govoreći o ceni struje, Zorana Mihajlović je za RTS kazala da za sada nema zahteva za njeno poskupljenje, niti se o tome razmišlja.
„Mnogo je važnije da narednih par godina smanjimo potrošnju električne i toplotne energije i da pomognemo građanima da kroz zelenu energiju imaju manje račune“, navela je Mihajlovićeva.
Istakla je i da će gradnja gasovoda Niš-Sofija početi do kraja godine, a da se očekuje da ovaj gasovod bude gotov 2023. godine, preneo je Tanjug.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala