- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vesti: Kriza u Avganistanu pogodiće veliki deo sveta /video/

Pratite nas
Pratite uživo vesti Radija Sputnjik.
Danas u vestima:
Talibanski pokret (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) zvanično proglasio Avganistan za Islamski Emirat. Pucnji po masi ljudi na skupu povodom Dana nezavisnosti u Asadabadu. Zapadne zemlje na čelu sa SAD nastavljaju evakuaciju svojih državljana, talibani sprečavaju Avganistance da priđu aerodromima.
Kriza u Avganistanu pogodiće veliki deo sveta — talibani više nisu nekakvi bosonogi ratnici, i nikada nisu prekidali proces pregovaranja sa svojim neprijateljima, poručuju analitičari.
Istražujemo — šta danas najviše muči prosečnog građanina Avganistana, i kako će se odvijati život u toj zemlji nakon što su mnoge na cedilu ostavili oni koji su im godinama obezbeđivali kakve-takve prihode?
Jasno je da su posledice avanture organizatora Avgustovskog puča — koji snose odgovornost za raspad SSSR — katastrofalne, poručio Mihail Gorbačov; svaki puč je opasan, bez obzira na to šta ga je izazvalo, upozoravaju istoričari.
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala