Kreće rekonstrukcija državnog puta od Merošine do Merdara

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti Prokuplju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti Prokuplju - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2021
Pratite nas
U septembru počinje rekonstrukcija državnog puta od Merošine do Merdara, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da će radovi biti završeni do kraja 2022. godine.
Vučić je to izjavio tokom posete Prokuplju, gde je obišao radove na rekonstrukciji zgrade Gimnazije i Srednje medicinske škole „Dr Aleksa Savić“.
„Proširićemo ga, u potpunosti presvući novim asfaltom. Radimo to da biste imali taj put i da meštani svih gradova, sela, na putu do Merdara imali koristi a ne gubili izgradnjom auto-puta“, poručio je Vučić, obraćajući se građanima Prokuplja.
Vučić je dodao da bi krajem septembra, početkom oktobra trebalo da krenu radovi na auto-putu Niš-Merdare, dugom 77 kilometara. Prema njegovim rečima, taj auto-put koštaće 255 miliona evra.
„To su teški radovi jer ćemo na tom auto-putu imati 85 mostova, ali i 35 tunela. Čitavih 18 kilometara biće kroz tunele, što jasno pokazuje koji težak posao čeka naše neimare, graditelje“, konstatovao je Vučić.
Najavio je i dolazak gasa u Prokuplje, navodeći da će to koštati 36 miliona evra.
„Vidite da Srbija ide napred, da se ekonomski neuporedivo brže razvija, ali isto tako može da čuva svoje nacionalno dostojanstvo, da se ne ponižava, kao kada nam je najveći izvozni posao bilo slanje srpskog mesa u kesama, kada smo se hvalili kakve velike reforme sprovodimo i hvalili se isporukama naših građana Hagu. Danas se hvalimo što izvozimo u EU dobru robu, usluge, softver...“, rekao je Vučić, preneo je Tanjug.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala