Englezi spremaju najveći „potres“ u istoriji eks-Ju, ali – Italijani lupaju blokadu /video/

© AP Photo / Fabio FerrariSrpski fudbaler Dušan Vlahović u dresu Fiorentine
Srpski fudbaler Dušan Vlahović u dresu Fiorentine - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2021
Pratite nas
Dok italijanski mediji prenose da je srpski fudbaler Dušan Vlahović na pragu prelaska u Englesku za 80 miliona evra – koliko nije koštao nijedan fudbaler sa prostora bivše Jugoslavije ikada – predsednik njegovog kluba to demantuje i otkriva šta se dešava sa karijerom napadača reprezentacije Srbije.
O sudbini Dušana Vlahovića, jednog od najboljih napadača Evrope prethodne sezone, debatuje se već više od godinu dana, a mediji ga konstantno sele u razne evropske velikane.
Posle interesovanja koje su, navodno, pokazali Totenhem, Atletiko Madrid i Inter, u trku se uključio i engleski Mančester siti, koji bi mogao da uzdrma tržište potezom koji je malo ko očekivao.
Kako je preneo ugledni italijanski list „Gazeta delo Sport“, Siti je spreman da za Vlahovića ponudi čak 80 miliona evra, a transfer je već usmeno dogovoren sa igračem i njegovim agentom.
Ukoliko Vlahović pređe u Siti za pomenutu sumu, on će biti najskuplje plaćeni igrač u istoriji ne samo Srbije, već cele bivše Jugoslavije.
Ovaj rekord trenutno drži srpski golgeter Luka Jović, koji je iz Ajntrahta prešao u Real Madrid za 60 miliona evra, a daleko iza njega na trećem mestu je Nemanja Matić, koji je za 45 miliona prešao iz Čelsija u Mančester junajted.
Sledi prelazak Hrvata Matea Kovačića iz Intera u Real za 38 miliona, Edina Džeka iz Volfsburga u Siti za 37 miliona, Luke Modrića iz Totenhema u Real za 35 miliona...
Siti se na ovaj potez odlučio zato što, kako stvari stoje, neće uspeti da dovede golgetera Totenhema Harija Kejna, za kojeg Pevci ne žele da prihvate ni oko 125 miliona evra.
Međutim, vesti o tome da Fiorentina razmišlja o prodaji 21-godišnjaka koji je minule sezone postigao 21 gol na 37 mečeva Serije A, demantovao je predsednik kluba Roko Komiso.
„Ne pokušavam da prodam Dušana Vlahovića. Ponudio sam mu novi ugovor sa većom platom. Da, klubovi se interesuju za njega, ali ja želim da Vlahović ostane ovde još jednu sezonu“, rekao je Komiso.
Šanse da Vlahović ostane povećane su time što je Fiorentina uspela da produži ugovor sa njegovim reprezentativnim kolegom Nikolom Milenkovićem do 2023. godine.
I za Milenkovića se interesovao veliki broj klubova, i on je bio praktično već jednom nogom u u drugoj sredini, prema pisanju medija, ali je na kraju ostao u Firenci.
Popularni Bleki i Viola su, navodno, odbili ponude premijerligaša Vest Hema i Totenhema, pa će srpski defanzivac ostati u Fiorentini, ali je najverovatnije napustiti narednog leta.
Partizan protiv „osakaćenih“ Portugalaca napada grupnu fazu
Nastavlja se transfer ludnica – Levandovski želi iz Bajerna!
Večito otpisana devetka bez koje Zvezda ne može /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala