Vučić: Predložiću dodatne nagrade za bilo kakva saznanja o zločinu na Bistrici

© AP Photo / Boris GrdanoskiPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Bogdanom Bukumirićem, koji je 13. avgusta 2003. godine, kao 15-godišnji dečak, preživeo napad na Bistrici u Goraždevcu. Vučić je rekao da će nadležnima predložiti da ponude dodatne nagrade za bilo kakva saznanja o tom zločinu.
"Bogdan Bukumirić je čovek kojeg su Albanci, pre 18 godina, nedaleko od Goraždevca, teško ranili, istovremeno ubivši dvojicu njegovih drugara Panteliju i Ivana, ubijeni su i ranjeni samo zato što su pripadali srpskom rodu", napisao je Vučić na instagramu, uz fotografiju sa Bogdanom iz zgrade Predsedništva Srbije.
Podsetio je da je tada 15-godišnji dečak, Bogdan, pogođen sa osam metaka, a Albanci i Međunarodna zajednica nikada nisu pronašli one koji su taj gnusni zločin pocinili.
I ne samo to, i zvanično su obustavili istragu i svaku potragu za onima koji su ubili i ranili srpsku decu, istakao je Vučić.
"Bogdan već godinama pokušava da se skući i kao predsednik Srbije verujem da ću imati snage, da mu na neki način, u tome pomognem. Takođe, obećao sam Bogdanu da ću razgovarati sa predstavnicima svih naših nadležnih organa da ponude dodatne nagrade za bilo kakva saznanja o jezivom zločinu sa Bistrice i da se potraga za zločincima ne prekida nikada, te da ubice znaju da dok su živi neće imati mira", poručio je predsednik Srbije.
"Neka živi naš narod na Kosovu i Metohiji, živela Srbija!", dodao je Vučić.
Pre 18 godina, 13. avgusta 2003, u Goraždevcu su nepoznati počinioci iz automatskog oružja pucali na grupu srpske dece dok su se kupala na Bistrici i ubili Ivana Jovovića (19) i Panteliju Dakića (12), a ranjeni su Bogdan, Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13) i Ðorde Ugrenović (20).
U rasvetljivanju jednog od četiri najveća zločina od dolaska međunarodnih misija na KiM nije pomogla ni nagrada od milion evra koju je UNMIK ponudio.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala