U razornom zemljotresu na Haitiju poginulo 1.900 ljudi, povređeno skoro 10.000

© AP Photo / Joseph OdelynPosledice snažnog zemljotresa na Haitiju
Posledice snažnog zemljotresa na Haitiju - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Pratite nas
Broj žrtava razornog zemljotresa na Haitiju popeo se na 1.941, povređeno je preko 9.000 ljudi, a nakon prolaska tropske oluje Grejs spasilačke ekipe nastavile su potragu za preživelima, saopštila je u utorak služba Civilne zaštite.
Bolnice su imale poteškoće da zbrinu sve povređene kojih je, prema najnovijim podacima 9.915, ali bilans nije konačan s obzirom da se veliki broj Haićana vode kao nestali pod ruševinama, navodi se u saopštenju Civilne zaštite, prenosi Rojters.
Spasilačke napore dodatno komplikuje slabo stanje putne mreže i otežano kretanje nakon što je tropska oluja Grejs protutnjala preko Haitija i nastavila ka Jamajci, preneo je Tanjug.
Seizmograf  - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Snažan zemljotres jačine sedam stepeni pogodio Haiti, ima poginulih /foto, video/
Ujedinjene nacije su saopštile da su izdvojile osam miliona dolara hitne pomoći za osnovnu zdravstvenu zaštitu, pijaću vodu, prihvatilišta za hitne slučajeve i elementarne sanitarne uslove za sve ugrožene na Haitiju.
Tropska oluja Grejs donela je obilne padavine, razorne vetrove a strahuje se da bi mogla da se aktiviraju klizišta i pokrenu odroni, preneo je ranije AP.
Haiti je prošle subote pogodio zemljotres jačine 7,2 stepena, sa epicentrom na 125 kilometara zapadno od glavnog grada Port-o-Prensa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala