Rumun: Da izvadim pištolj i upucam igrača?; Stanković: Šta da kažem, a da ne ispadnem smešan?

© Foto : FK Crvena zvezdaTrener Crvene zvezde Dejan Stanković
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Pratite nas
Dejan Stanković i Marijuš Šumudika, treneri Crvene zvezde i Kluža, govorili su o utiscima iz prve utakmice plej-ofa za Ligu Evrope.
Zvezda je deklasirala Kluž u prvom meču odigranom u Beogradu i ostvarila pobedu od čak 4:0.
Trener rumunskog kluba bio je izuzetno nezadovoljan izdanjem svojih izabranika.
„Upozoravao sam na igrača od 193 centimetara. Preko Pavkova sve ide, svaki napad. Već u petom minutu izgubili smo loptu i primili gol, a kod drugog niko nije sprečio šut. Kod trećeg smo primili tako lako. Sve je ovo istina, imam snage da priznam svoju grešku, ali sada bi trebalo da još šest ili sedam igrača bude ovde uz mene. Trebalo bi da ih je stid. Šta da uradim? Da izvadim pištolj i upucam igrača? Na plejstejšnu mogu da promenim stvari, ovde ne mogu. Primamo tri gola iz kontre, zar ja treba da skačem sa Ivanićem? Nije čak ni skočio kada je dao gol“, rekao je Šumudika.
Rumunski stručnjak je bio svestan da rezultatski povratak u revanšu neće biti lak.
„Ovo je sraman rezultat, moram da priznam. Sve je to ostvareno zbog neverovatnih individualnih grešaka. Ne želim da se žalim, u fudbalu uvek mora da se uči“, objasnio je Šumudika.
Stanković, sa druge strane, bio je svestan toga da je Zvezda na korak do grupne faze Lige Evrope.
„Šta bih rekao, a da ne ispadnem smešan? Imamo veliku priliku. Peti plasman u grupnu fazu UEFA sigurno je veliki uspeh za klub“, rekao je Stanković i odgovorio na pitanje da li je uspeh ulazak u grupnu fazu LE, s obzirom da je cilj bila Liga šampiona.
„Ne znam kako biste vi ocenili? Moje mišljenje je nebitno. Ja sam ponosan na Ligu Evrope. Vi napravite razliku između uspeha i neuspeha“.
Srpski stručnjak nije želeo da značaj pridaje rezultatu koliko igri crveno-belih.
„Rezultat je visok, ali i plod konkretne i organizovane naše igre. Na našem stadionu se uvek ide na pobedu. Mogli smo i da primimo gol. Prezadovoljan sam kako smo stajali na terenu, iz dosta jakih duela smo izlazili kao pobednici. Volja, želja, inat to je odlučilo. Igrači iz svega što su prošli, s pravom ili ne, pokazali su kako se igra za ovaj dres i grb“, izjavio je Stanković.
Koreografija navijača Zvezde na utakmici protiv Kluža - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
„Ja nisam od onih što problem kad dođe leđa ti okrene...“ /video, foto/
Što se tiče same utakmice, Šumudika nije želeo da direktno preuzme odgovornost za debakl.
„Susreli smo se sa ekipom koja je bila odmornija od nas. U igri jedan na jedan izgubili smo sve duele. Zvezda je dva puta došla do gola i oba puta dala gol. U nastavku smo ih pritisli, ali smo posle kornera olako primali golove. Takve stvari se dešavaju. Ako je do trenera preuzimam grešku“, rekao je Rumun i zaključio:
„Razlika između nas i Zvezde je velika, u kvalitetu, novcu, ima i sjajnu publiku“, zaključio je on.
Stanković veruje da ovakve igre crveno-beli mogu da pokažu i u nastavku sezone.
„Videćemo, ja se nadam. Ne vidim zašto ne bismo ovako nastavili? Ja nisam pravio dramu. Svaka pobeda je penicilin za sve. Što bih pohvalio nekog posebno? Delovali su kao tim. Ćute, rade, trpe, svi su funkcionisali fenomenalno“, podvukao strateg šampiona Srbije.
„Sramota, izvinjavam se svima“
„U Zvezdi dosta igrača zarađuje 700.000 evra godišnje, imali su najlakši put ka Ligi šampiona“
Pomračenje uma: Tukao saigrača pa dobio crveni karton /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala