Amerikanci na stubu srama – uništili mu leto, pa ga oterali /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić i Huanćno Ernangomes
Nikola Jokić i Huanćno Ernangomes - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Pratite nas
NBA ekipa Minesota Timbervulvs povukla je još jedan potez koji se nije svideo navijačima, nakon što je Špancu Huanću Ernangomesu zabranila da učestvuje na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Neposredno pred početak Olimpijskih igara, pomenuti Ernangomes je dobio blokadu od Minesote za učešće u Tokiju.
Franšiza iz Mineapolisa je objasnila svoje razloge, ali se nedugo zatim javio rezignirani predsednik KS Španije Horhe Garbahosa i optužio ih za govorenje neistine.
Pročitajte šta se tačno desilo: Skandal – Amerikanci zabranili Špancu da učestvuje na OI, Garbahosa pobesneo: Ovo je nadrealno!
Košarkaška javnost i navijači Minesote su mislili da su se Timbervulvsi odlučili za ovakav potez zato što im je stalo do toga da Ernangomes bude što je bolje spreman za novu sezonu, odnosno zato što su planirali da im on bude barem koliko-toliko bitan šraf ekipe.
Međutim, desio se veleobrt – Ernangomes je trejdovan u Memfis Grizlise.
Minesota se veoma lako odrekla Huanćovih usluga, pa ga je zajedno sa Džeretom Kalverom, još jednim mladim igračem, poslala u zamenu za iskusnog plejmejkera Patrika Beverlija, koji je pre samo par dana došao iz El-Ej Klipersa.
Navijačima ove ne preterano uspešne franšize se nimalo nije svidela najnovija odluka uprave.
„Timbervulvsi su zabranili Huanću da igra na Olimpijskim igrama za Španiju dok je bio potpuno zdrav samo da bi ga trejdovali pre nego što je sezona uopšte počela. To je smejurija“, naveo je jedan ljubitelj Timbervulvsa na Tviteru.
„Huanćo nije mogao da igra na OI, a onda je poslat u drugi tim. Vlasništvo NBA timova nad igračima mora da se promeni, oni nisu potrošna roba“, još jedna je od negativnih reakcija.
Postoji mogućnost i da je Ernangomes zatražio da bude trejdovan iz Minesote zbog toga što je učinjeno pred Igre u Tokiju, ali to ne menja pogled na situaciju.
Minesota je, iz kog god ugla sagledali situaciju, Ernangomesu uništila leto, a zatim ga naterala da promeni sredinu.
„Ludi Srbin“ poslao poruku kritičarima u Americi /video/
Jokić je MVP, ali mnogi zarađuju više od njega
Amerika se smeje Nemcu koji je „izgubio“ skoro 80 miliona dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala