- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Hoće li talibani povući priznanje Kosova | Svet sa Sputnjikom

Pratite nas
Poniženje svetskog hegemona, kraj postimperijalne fantazije, novi Vijetnam – samo su neke od ocena munjevitog sloma američkog višedecenijskog projekta u Avganistanu.
Jugoslavija, Libija, i sada Avganistan – zar se moglo drugo očekivati, konstatuju u Moskvi, podsećajući na bačen trilion dolara i hiljade ljudskih žrtava. A dok talibani, pokret zabranjen u Rusiji, Amerikancima postavljaju rok da svoje trupe povuku iz Avganistana do 11.septembra, u SAD naveliko polemišu o tome ko je kriv za katastrofalnu procenu američkih bezbednosnih službi koje sebe smatraju najboljim u svetu a radije se ne sećaju zašto su i kako Amerikanci uopšte došli u Avganistan.
Koje pouke svet i američki štićenici mogu da izvuku iz pustoši koja je ostala iza 20 godina vojnog angažmana SAD u Avganistanu? Da li je za američki fijasko u ovoj zemlji kriv Donald Tramp, kako tvrdi aktuelna administracija u Vašingtonu, ili Džozef Bajden treba zbog toga da podnese ostavku, kako smatra Tramp? Imaju li Rusija i Kina odgovor na avganistansku krizu? Hoće li Balkan zapljusnuti izbeglice iz Avganistana, a kako samo Srbija i BiH nisu na spisku zemalja koje će ih primiti?
O krizi u Avganistanu u emisiji Svet sa Sputnjikom govore prof. dr Srđa Trifković, filozof Nikola Tanasić i novinar Momir Turudić.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Svet sa Sputnjikom 18.08.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala