FSB razbila ćeliju terorističke organizacije na Krimu /video/

© Foto : COS FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB tokom protivterorističke akcije na Krimu
Pripadnici FSB tokom protivterorističke akcije na Krimu  - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Pratite nas
Ruske snage bezbednosti razbile su ćeliju terorističke organizacije Hizb el Tahrir el Islami (zabranjene u Rusiji) na Krimu, privedena su dva lidera i tri aktivna učesnika, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).
Kako se navodi u saopštenju, pripadnici terorističke organizacije su vodili „protivustavne aktivnosti“ zasnovane na doktrini o stvaranju „svetskog kalifata“ i imale za cilj nasilno rušenje aktuelne vlasti i uništavanje sekularnih institucija.
Oni se terete za širenje terorističke ideologije i vrbovanje lokalnih muslimana. Pripadnici FSB zaplenili su propagandni materijal.
Partija islamskog oslobođenja (Hizb el Tahrir el Islami) u mnogim zemljama je prepoznata kao teroristička; u Rusiji je njena delatnost zabranjena odlukom Vrhovnog suda iz 2003. godine. Cilj organizacije je eliminisanje nemuslimanskih vlada i uspostavljanje islamske vladavine na svetskom nivou stvaranjem „svetskog islamskog kalifata“. Pripadnici ove organizacije redovno se privode u raznim regionima Rusije, uglavnom u velikim gradovima Centralne Rusije, Povolškog regiona i Sibira, a već su hvatani na Krimu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala