„Bijelo dugme“ otvara Bir fest: Popularni jugoslovenski rok sastav večeras besplatno na Ušću

Pratite nas
Festival muzike i piva Beogradski bir fest otvoriće večeras „Bijelo dugme“ na prostoru Ušća uz besplatan ulaz za posetioce.
Ovo je prvi put, još od koncerta kod Hajdučke česme, da Beograđani i svi posetioci „Bir festa“ mogu besplatno da gledaju concert najpopularnijeg rok sastava sa prostora bivše Jugoslavije.
Obnovljeno „Bijelo dugme“, koje predvodi gitarista i kompozitor Goran Bregović poslednjih godina nastupa u pratnji njegovog „Orkestra za svadbe i sahrane“, sa pevačima Alenom Islamovićem i Mladenom Vojičićem Tifom u postavi.
Organizatori su naveli da će nastup Bregovićevog „Dugmeta“ biti „na najkvalitetnijem zvuku u ovom delu Evrope, koji će produkcijski biti prilagođen veličini samog događaja“.
Festival muzike i piva „Belgrejd bir fest” biće održan od 18. do 22. avgusta. Tokom pet dana festival će ugostiti više od 60 bendova na dve festivalske bine, među kojima će biti i Tanja Jovićević, SARS, Obojeni program, Električni orgazam, Divlje jagode, Sanšajn, Ju grupa, Marčelo… Program će svakog dana počinjati u 19.30 sati, dok će ulaz „pratiti procedura prilagođena propisanim merama u cilju sprečavanja širenja korona virusa“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala