Počela vakcinacija trećom dozom vakcine /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićVakcinacija
Vakcinacija - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
Pratite nas
Vakcinacija trećom dozom vakcine protiv korona virusa moguća je od danas u domovima zdravlja širom zemlje i u hali 11 Beogradskog sajma. Svi vakcinisani građani će, nakon 180 dana od primljene druge doze, moći da prime i treću.
Pozivanje građana će se obavljati putem SMS ili elektronskom poštom sa linkom koji će ih voditi na portal e-uprava.
Građani dolaze, šest meseci, odnosno 180 dana nakon primljene druge doze, uz poziv preko E - uprave. Vakcine se mogu kombinovati, odnosno građani mogu izabrati koju žele vakcinu primiti uz prethodni razgovor sa lekarom, izjavila je za Sputnjik doktorka Tijana Mitić sa vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu.
Na pitanje šta se dešava sa onima koji dolaze na punkt za vakcinaciju a da nisu dobili poziv od E- uprave, doktorka kaže da je bilo takvih slučajeva i da su svi kojima nije prošlo 180 dana od vakcinacije vraćeni uz preporuku da sačekaju da prođe šest meseci od druge doze vakcine i da dobiju poziv za vakcinaciju.
© Sputnik / Lola ĐorđevićDoktorka Tijana Mitić
Doktorka Tijana Mitić - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
Doktorka Tijana Mitić
Prema rečima doktorke Mitić, treća, buster, doza najviše se preporučuje osobama starijim od 70 godina, onkološkim bolesnicima, onima koji boluju od hroničnih bolesti, starijima od 60 godina koje borave u ustanovama socijalne zaštite, zdravstvenim radnicima i građanima Srbije koji često putuju u inostranstvo.
U hali 11 Beogradskog sajma smo zatekli Slavicu Borisavljević koja je treću dozu vakcine primila odmah po otvaranju vakcinalnog punkta.
„Ja sam rano jutros primila treću dozu vakcine. Prva i druga su bile kineske, a treća je Fajzer. Na treću dozu sam se odlučila prvenstveno iz zdravstvenih razloga, ali i zbog predstojećeg putovanja van zemlje“, kaže ona.
Saša Mijatović iz Beograda je takođe bio među onima koji su prvog dana primili treću dozu vakcine.
© Sputnik / Lola ĐorđevićSaša Mijatović
Saša Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
Saša Mijatović
„S obzirom da je prošlo više od šest meseci od druge doze, odlučio sam da primim i treću dozu. Isto kao i prve dve, za treću dozu sam izabrao kinesku vakcinu. Na treću dozu sam se odlučio prvenstveno iz ličnih razloga, jer u porodici imam teško bolesnog člana koga obilazim svaki dan, a pri tom sam relativno odskora zaposlen u velikom kolektivu“.
„Štiteći sebe štitimo i druge“, poručio je Mijatović, koji očekuje da će se veliki broj ljudi odazvati pozivu za vakcinaciju, kako treće doze, tako i prve i druge doze vakcine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala