Maja Ognjenović: Ako me pitate za 24 ekipe, to je apsurdno

© Sputnik / Lola ĐorđevićMaja Ognjenović
Maja Ognjenović - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
Pratite nas
Maja Ognjenović, kapiten odbojkaške reprezentacija Srbije, govorila je o očekivanjima pred početak Evropskog prvenstva.
Jedan od domaćina EP biće i beogradska „Štark arena“, a turnir će se igrati i u Zadru, Plovdivu i Klužu.
Evropsko prvenstvo će igrati čak 24 reprezentacije, što Ognjenovićeva naziva apsurdnim.
„Moje stav je da uvek delim svako takmičenje i da svako ima svoje specifičnosti. Konkretno za ovaj šampionat, mislim da će da bude jedno izuzetno jako takmičenje, turnir sam po sebi. E sad, ako me pitate za 24 ekipe, koliko ih igra, mislim da je apsurdno. Zašto, jednostavno uz svo poštovanje, neke ekipe nisu na nivou, da kažem, a ne uvredim nekog, zadovoljavajućem. Istovremeno, upravo timovi poput Rusije, koja je sa nama u grupi, Italija, da ne trošim reči, Turska takođe. Naravno, uz onaj faktor iznenađenja, da neko izroni, svojevremeno su to bile Belgija Nemačka. Uvek se neko pojavi“, istakla je Ognjenovićeva za „Sportski žurnal“ i dodala da nema i nikad nije bilo po principu „lako ćemo“.
Ognjenovićeva i odbojkašice Srbije učestvovaće na Evropskom prvenstvu manje od mesec dana nakon što su osvojile bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Umor, međutim, već koliko-toliko zaboravljen, a Ognjenovićeva ističe i važnost osvajanja medalje u Tokiju.
„Malo je vremena bilo za taj period oporavka, ali toga smo bile svesne od početka priprema, nema šta. Činjenicu koju sam istakla i po završetku Olimpijskih igara a to je da je dobra stvar što smo osvojile medalju. Na krilima tog uspeha, radimo. Pitanje bi bilo, kako bismo se osećale da je epilog bio drugačiji. Sigurna sam mnogo teže nego sada“, rekla je Ognjenovićeva i dodala:
„S druge strane, taj umor koji se oseća i koji je evidentan, je jedno sasvim normalno i prirodno stanje. Imale smo svega četiri, pet dana za kratak predah. Ali, već treniramo, okrenute smo Evropskom prvenstvu, fokusirane, jer to je najvažnije. Igre su bile specifične, ogroman značaj, nema zbora. Evropsko koje se igra u Beogradu u to posle deset godina, priznajem ima posebnu težinu“.
EP počinje 18. avgusta, a dan kasnije prvi meč igra Srbija protiv Bosne i Hercegovine, dok je u grupi očekuju dueli i sa Belgijom, Francuskom, Rusijom i Azerbejdžanom.
Dalje će proći po četiri najbolje plasirane reprezentacije iz svake grupe, a Grupa A u kojoj je Srbija se ukršta sa Grupom C, u kojoj su Hrvatska, Italija, Slovačka, Mađarska, Belorusija i Švajcarska.
Nokaut faza će se igrati samo u Beogradu i Plovdivu, a polufinale, finale i meč za treće mesto rezervisani su za prestonicu Srbije.
Odbojkašice dočekane u Beogradu; Maja Ognjenović: Volela bih da igram u Parizu, ali...
Zvezda turske odbojke u centru skandala – zbog slike sa partnerkom /foto/
„Britanci, bolje gledajte u svoje dvorište, nego što napadate druge“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala