Kabinet premijera Crne Gore: DF je simbol političkog delovanja u službi očuvanja bivšeg režima

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
Pratite nas
Pobedu nad Demokratskom partijom socijalista nakon trideset godina izvojevao je narod Crne Gore, koji je bio najveća žrtva vladavine DPS-a, a tu pobedu je predvodio aktuelni premijer Zdravko Krivokapić, a ne bilo ko od lidera Demokratskog fronta, poručili su iz kabineta predsednika Vlade.
"Jasno je onda i ko je gajio otpor prema režimu i ko je rekao dosta 30. avgusta prošle godine. DF, nažalost, jeste simbol, ali ne otpora, nego političkog delovanja u službi očuvanja režima. Da je drugačije, režim DPS-a ne bi trajao tako dugo", navodi se u reagovanju na današnje saopštenje DF-a.
Iz DF-a su ranije, reagujući na intervju Krivokapića srpskom portalu Nova, podsetili da je taj savez simbol otpora DPS-u i da su oni ti koji su vodili antirežimsku borbu, dok je on, kažu, posmatrao iz udobne režimske fotelje.

"A sada zloupotrebljava pobedu od 30. avgusta, ne odvajajući se od Mila Đukanovića kao i da njih optužuje za saradnju sa DPS-om, a on to čini svakodnevno", navodi se u saopštenju Demokratskog fronta.

Iz kabineta predsednika crnogorske Vlade ocenjuju da je optuživanje Krivokapića da sarađuje sa predsednikom Milom Đukanovićem i DPS-om samo skretanje s teme "ko je iz DF i koliko sarađivao sa DPS-om i Đukanovićem" i ko danas "dogovara sa njim rušenje prve demokratske vlade".
"Premijer Krivokapić sa Đukanovićem sarađuje jer mora, i to pod svetlima reflektora. Zbog čega DF sarađuje sa DPS-om i Đukanovićem, daleko od očiju javnosti, to je pitanje na koje građani Crne Gore imaju pravo da čuju odgovor. No odgovor na to pitanje mogao bi da košta DF u političkoj podršci, jer neće biti lako slušati ko je i kako i za koju cenu omogućio Đukanoviću da Crnom Gorom upravlja kao sa svojim feudom", navodi se u reagovanju.
Iz kabineta navode i da je građanima poznat odnos DF-a sa mitropolitom Amfilohijem i odnos mitropolita sa premijerom Krivokapićem.
"Detalje tih odnosa ne bi trebalo saopštavati, ne zbog DF-a, koji nije birao reči ni za mitropolita, već zbog uspomene na čoveka bez koga se Crna Gora ne bi izbavila iz političkog ropstva", navodi se u reagovanju Kabineta predsednika Vlade.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala