„Iznenađeni smo“: Ministarstvo kulture Srbije o postupku Tvitera

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaStranica Tvitera na ekranu kompjutera
Stranica Tvitera na ekranu kompjutera - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
Pratite nas
Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je iznenađeno postupkom Tviter mreže da jednom broju medija u Srbiji dodeli oznake da „sarađuju sa Vladom“ na profilima koje ti mediji, glavni urednici i rukovodstvo koriste na ovoj društvenoj informacionoj mreži.
Kako se navodi, Ministarstvo ne ulazi u to šta je navelo taj višejezični sajt da od razmene mišljenja i slobode govora stigne do cenzure pojedinih medija u našoj zemlji i skreće pažnju da je obeležavanje medija i njihovih urednika ili rukovodstva, nepoželjno i da ne vodi demokratskom dijalogu kojem Srbija kao društvo teži.

„Upozorenje iz Tvitera da naloge medija koji nose ovu oznaku neće preporučivati ljudima niti ‘pojačavati’ domet njihovih tvitova deluje u suprotnosti sa principima i namenom sa kojim je ova mreža startovala“, navodi se u saopštenju.

Kompanija Tviter je dodelila oznake „Medij koji sarađuje sa Vladom Srbije“ jednom broju medija na njihovim nalozima na toj društvenoj mreži, među kojima su RTS, agencija Tanjug, Pink, Večernje novosti, Informer.
Pročitajte još:
Cenzura ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Ako bar ne podignemo glas, svima će nam tajni vladari sa Zapada udariti žig na čelo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala