Otkriven govor „Ludog Srbina“ o kojem priča cela Amerika /video/

© Foto : fiba.basketballSelektori Amerike i Srbije, Greg Popovič i Saša Đorđević, na meču razigravanja od 5. do 8. mesta
Selektori Amerike i Srbije, Greg Popovič i Saša Đorđević, na meču razigravanja od 5. do 8. mesta - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
Pratite nas
Greg Popovič, čuveni košarkaški trener i selektor reprezentacije SAD, poslao je poruku kritičarima u Americi nakon što je njegova ekipa osvojila zlato na Olimpijskim igrama.
Amerikanci nisu dobro počeli takmičenje u Tokiju, pošto su u prvom kolu izgubili od Francuske, pa su tada krenule žustre kritike od strane domaće javnosti.
U pitanje je dovedena i Popovičeva stručnost, uprkos tome što je tokom bogate trenerske karijere pet puta bio šampion NBA lige.
Javljali su mediji, takozvano analitičari, navijači...
Američki igrači kao što su Džavejl Mekgi i Drejmond Grin nisu krili netrpeljivost prema kritičnoj javnosti, a Popovičeva reakcija je izostala, sve dok oko deset dana nakon kraja turnira nije otkriven video-snimak iz svlačionice koji je ekspresno obišao američku javnost, a stigao i do pomenutih kritičara.
„Na početku su ljudi govorili zašto je taj i taj u timu, zašto nije došao taj drugi... Šta se desilo sa ovim, zašto je on u reprezentaciji? Svi ti stručnjaci, svi ti koji misle da nešto znaju. Onda su nas razbili i na nekoliko pripremnih utakmica, pa je talas opet krenuo...“, poručio je Popovič svojim izabranicima i nastavio u dahu:
„Svi vi ste prošli kroz sve to, vaše porodice su se žrtvovale kao i vi. Zato sam toliko ponosan što sam deo ovoga. Ovo je najbolji osećaj koji sam ikada doživeo u košarci“.
Na kraju, usledila je jasna poruka kritičarima:
„Samo bih jedno želeo da kažem svim tim ljudima: Kako vam se sada je***o sviđamo?“, glasno je dodao čovek sa nadimkom „Ludi Srbin“.
Nakon toga usledio je aplauz uz veoma pozitivnu reakciju šampiona Olimpijskih igara koji je, podsetimo, u finalu servirao surovu osvetu Francuzima.
Američka delegacija predvođena Nemcem stiže u Sloveniju – radi se o 207 miliona dolara
Jokić je MVP, ali mnogi zarađuju više od njega
FIBA: Slovenija prestigla Srbiju, Amerika i dalje najjača
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala