„Potop“ Srba u Sinsinatiju, ostala još jedna nada

© AP Photo / Sam GreeneSrpski teniser Laslo Đere na turniru u Sinsinatiju
Srpski teniser Laslo Đere na turniru u Sinsinatiju - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
Pratite nas
Srpski teniser Laslo Đere izgubio je meč prvog kola na Mastersu u Sinsinatiju, što je bio treći poraz za naše tenisere na startu glavnog turnira pred US open.
Đerea je savladao Amerikanac Sebastijan Korda sa 2-0 u setovima (6:4, 6:4), posle nešto manje od sat i po vremena, ali i pauze zbog kiše.
Trenutno 52. teniser planete je pružao dobar otpor u prvom setu, nije protivniku dopustio da dođe ni do brejk lopte, ali se sve promenilo u desetom gemu, kada je Korda pogodio dosta jako agresivnih udaraca u nizu.
Amerikanac nije uspeo da nalet prenese u drugi set, već je prvi udarac zadao Đere, koji je poveo sa 4:3 i servirao.
Ipak, naredna tri gema (od čega dva brejka) pripala su Kordi, koji se plasirao u drugo kolo, gde će mu rival biti Grk Stefanos Cicipas.
Ovo je bio treći poraz za srpske tenisere u Sinsinatiju, pošto su prethodno krah doživeli i Miomir Kecmanović i Filip Krajinović.
Kecmanović je imao set i brejk prednosti protiv Benoe Pera, dok je Krajinović osvojio prvi set sa 6:0 protiv Aleksa de Minora.
Niko od njih nije uspeo da pobedi, pa je jedini predstavnik Srbije u Sinsinatiju ostao Dušan Lajović, koji se u utorak uveče sastaje sa Francuzom Gaelom Monfisom.
Nikola Tesla i Novak Đoković glavne teme Cicipasovog intervjua
Đoković o Britancima: Ti užasni ljudi...
Kraj za pravilo koje je čuvalo Federera iliti – povratak u normalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala