Da li je Kosovo sledeće? Malagurski na žestokom udaru Albanaca zbog tog pitanja

© Foto : Fejsbuk skrinšot/Sputnjiku ustupio Boris MalagurskiTekstovi albanskih portala koje su pisali o objavi Borisa Malagurskog
Tekstovi albanskih portala koje su pisali o objavi Borisa Malagurskog - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
Pratite nas
Albanski mediji preneli su objavu Borisa Malagurskog sa fotografijama povlačenja američkih trupa iz Vijetnama i Avganistana uz pitanje: „Da li je Kosovo sledeće?” Znaju da jeste, zato su i zabrinuti, kaže Malagurski za Sputnjik i dodaje da mu zbog ove objave neprekidno prete.
Malagurski je u poslednja dva dana na društvenim mrežama odbio bezbroj pretnji Albanaca. Iako mu, kaže, uvek poneko preti, bilo je jasno da je reč o „udaru“ koji je nešto posebno isprovociralo.
„Kasnije sam shvatio da su to reakcije na ove tekstove, da je u albanskim medijima objavljen veliki broj tekstova u kojima se prenosi moje jednostavno pitanje: ’Da li je Kosovo sledeće?‘ , koje je navodno potpuno besmisleno, ali su eto, odlučili da pišu o tome“, kaže Malagurski.
Na Tviteru je objavio dve fotografije, aludirajući da je odlazak Amerikanaca iz Avganistana repriza pada Sajgona 1975. godine, kada su vojnici SAD helikopterom napuštali svoju ambasadu. Fotografija evakuacije iz Avganistana gotovo je identična.
„Zapravo su vrlo usplahireno reagovali. U tim tekstovima su pokušali da me ocrne, da kažu da to nema nikakve veze sa istinom, ali sama činjenica da im je ova objava privukla pažnju, očigledno pokazuje da i te kako ima smisla. Opisuju kako je to što sam rekao potpuno besmisleno, a svojim su objavama ovome zapravo dali ogroman smisao“, kaže ovaj režiser.
On dodaje da osvrt na istoriju američkog ratovanja potvrđuje njegovu tezu da u zemlje kao što su Vijetnam i Avganistan Amerikanci ulaze samo da bi odbranili svoje interese.
„Kada te interese više nemaju, oni se povlače i ostavljaju sve svoje ’velike saveznike‘ na cedilu. To se desilo u Vijetnamu, a sada i u Avganistanu. Povukli su se, ovo je veliko poniženje za američku spoljnu politiku. I sam Bajden je pre nekoliko meseci govorio da neće biti scena kao iz Vijetnama, a upravo su se desile scene baš kao iz Vijetnama.“
Malagurski dodaje da mu je, bez obzira na pretnje, drago što ga i portali u Albaniji prenose, ali i da mu je žao što nijedan od tih medija nije kontaktirao sa njim i tražio komentar.
„Niko me nije zvao da pita šta sam mislio pod tim, da uradi neku dublju analizu, već su samo preneli to što sam napisao, a rado bih im objasnio. Mislim da Albanci mogu samo da dobiju time što će Kosovo da bude iščupano iz kandži OVK mafije i američkih imperijalista“, kaže Malagurski na kraju razgovora za Sputnjik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala