Amerikanac pričao o Nadalu, pa poručio: „Novak je promenio izgled tenisa“

© AP Photo / Patrick SemanskyNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2021
Pratite nas
Amerikanac Endi Rodik, bivši teniser, pričao je levorukim igračima i njihovom uticaju na beli sport, ali se u jednom trenutku dotakao Novaka Đokovića i poručio da je promenio izgled tenisa.
Prvi teniser sveta Novak Đoković bi 30. avgusta trebalo da zaigra na US Openu, a u međuvremenu je dobio priznanje od jednog Amerikanca, kolege, Endija Rodika.
Naime, Rodik je dao intervju kanalu „Tenis“, i to 13. avgusta, na Dan levorukih, pa se jedno od glavnih pitanja odnosilo na uticaj tenisera koji su igrali levom rukom.
Jasno je da je Rodik kao „ambasadora“ levorukih tenisera apostrofirao Španca Nadala.
„Rafa nije uobičajeni levoruki teniser, bar kada je servis u pitanju. Kada kažete levoruki serveri na pamet padaju Felisijano Lopez, Greg Rusedski, čak je i Goran Ivanišević bio 'davež', ali Rafa je uvek imao način kako da se izvuče. Čak i ukoliko promaši i loptica bude kratka, svejedno ide gore, i nemate onda preterano dobre opcije. Posebno jer ne možete samo da je pošaljete preko linije. Bilo je teško za mene“, izjavio je Endi.
Ipak, Amerikanac se onda okrenuo najboljem igraču današnjice, trenutno prvom teniseru sveta - Srbinu Novaku Đokoviću.
„Mislim da je Novak zaista promenio igru, jer ima sposobnost da preusmeri lopticu gde želi sa velikom preciznošću", kratko i jasno je poručio Rodik.
I dok je Novak najavio da će uzeti učešće na poslednjem ovosezonskom Grend slemu, gde juri rekordni 21. trofej, Rodžer Federer će zbog nove operacije kolena propustiti isti, dok je pod debelim znakom pitanja i učešće Rafaela Nadala kojeg muči povreda stopala.
Kraj za Krajinovića na početku
Đoković o Britancima: Ti užasni ljudi...
Kraj za pravilo koje je čuvalo Federera iliti – povratak u normalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala