Vojni ekspert: Ukrajinom upravlja NATO

© Sputnik / Mikhail Markiv / Uđi u bazu fotografijaZastave NATO i Ukrajine
Zastave NATO i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Pratite nas
Ukrajinska vojska nije samostalna na nivou upravljanja i pod kontrolom je NATO-a, smatra vojni ekspert, bivši oficir Narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike Dmitrij Astrahan.

„Ako govorimo o nezavisnosti ukrajinske vojske, ona je trenutno slabo nezavisna na nivou komandnih struktura. Pokušavaju da se integrišu u Alijansu, praktično su pod nekom vrstom direktne kontrole. Ako je potrebno, ta kontrola može da se preusmeri“, ocenio je stručnjak u svetlu predstojeće vojne parade u Ukrajini povodom Dana nezavisnosti.

"I svi njihovi novi elektronski sistemi za kontrolu borbi u potpuno su pod kontrolom NATO-a, pod činjenicom da evropska komanda NATO-a može da preuzme direktnu kontrolu nad ukrajinskim trupama. Ali brojne strukture u ukrajinskoj vojsci, koja se raspada, postoje na neki način. To nije avganistanska vojska, koja se sada raspada jer kada nema američkog instruktora u jedinici, prosto se ništa ne dešava. Odnosno, ukrajinska vojska je nesamostalna na nivou visokih komandnih struktura“, naglasio je on.
Bivši oficir Narodne milicije DNR kaže da je Ukrajina nakon sticanja nezavisnosti dobila jednu od najboljih pozicija u pogledu vojne opremljenosti u Evropi, budući da je zapadna grupa sovjetskih trupa, koja je bila najveća, ostala na teritoriji zemlje.
Prema njegovim rečima, nakon toga su avijacija, raketne snage i treći na svetu arsenal nuklearnog naoružanja potpuno su izgubljeni, a zatim je svo to oružje koje je bilo traženo u svetu prodavano.
Svih ovih godina vojska nije građena, sovjetsko nasleđe se jednostavno postepeno smanjivalo, niti je bilo jasno zašto je Ukrajini u principu potrebna vojska, dodao je stručnjak.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala