Škole u Srbiji čekaju odluku Kriznog štaba

Pratite nas
Ministarstvo prosvete čeka odluku Kriznog štaba kako će biti organizovana nastava od 1. septembra, rečeno je u resornom Ministarstvu, a direktori beogradskih škola kažu da su spremni za normalan početak školske godine, ali i za modele nastave koje diktira epidemiološka situacija.
Čelnici škola očekuju da će o svemu više znati u petak i apeluju na roditelje i đake da sačekaju reč Kriznog štaba koji će doneti preporuku u najboljem interesu svih, prenosi Tanjug.
Do sada su, kako kažu, od resornog Ministarstva jedino dobili zaključak po kojem škole treba da postupaju, odnosno da snažno deluju na promovisanju značaja vakcinacije, kako bi se i učenici vakcinisali.
Direktorka OŠ "Marko Orešković" Gordana Radojević kaže da se škola priprema za redovno i normalno stanje.
"Nadamo se da će svi đaci 1. septembra doći u školu i da će situacija što se tiče korone biti mirna i da ćemo početi kao i svih ranijih godina", rekla je direktorka.
Operativni plan rada će, kaže, biti spreman i za kombinovani model kao prošle godine ali kao i svake godine očekuju od Ministarstva prosvete i Školske uprave uputstvo na osnovu koga se ophode i pripremaju za 1. septembar.
Dodala je i da je opremanje i čišćenje škole u toku i da je zahvaljujući Opštini i Gradskom sekretarijatu tokom leta sanirana kanalizaciona mreža i obavljena javna nabavka za rekonstrukciju krova.
Direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović kaže da se spremaju za nastavu kao da je normalna situacija.
"Planiramo da krenemo normalno sa interaktivnom nastavom, a od toga kako će se razvijati kompletna situacija sa kovidom, šta će reći Krizni štab, kakve će preporuke dati Ministarstvo, zavisi da li ćemo raditi izmene u odnosu na planirano", rekao je Bjelanović.
Pročitajte još:
Učenici u školi - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Potvrđeno: Krizni štab preporučio vakcinaciju dece
Digitalna nastava - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Potvrđeno iz Kriznog štaba: Neće biti testiranja nevakcinisanih đaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala