„Najveći, oporavi se“ – teniski svet reagovao na šokantnu vest Federera

© AP Photo / Alberto PezzaliŠvajcarski teniser Rodžer Federer
Švajcarski teniser Rodžer Federer  - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Pratite nas
Rodžer Federer, osvajač 20 Grend slem titula, objavom da ide na novu operaciju kolena šokirao je teniski svet. Ovo možda znači i kraj karijere švajcarskog tenisera, te su mu na društvenim mrežama mnogi pružili podršku.
„Najveći, oporavi se“, bila je poruka kontroverznog australijskog tenisera Nika Kirjosa.
„Sve najbolje prijatelju. Vratićemo se“, napisao je Huan Martin del Potro kog takođe muče povrede već godinama.
Ovo su bile samo neke od poruka za Švajcarca koji je u nedelju uveče saopštio da je doneo odluku da ponovo operiše koleno – četvrti put u karijeri, a drugi put u kratkom vremenskom periodu.
„Povući se samostalno iz profesionalnog sporta je nešto što svaki čovek želi, i to je retkost. Prijatelju, želim ti brz oporavak“, rekao je Mardi Fiš, nekadašnji američki teniser.
Federer, koji ima 40 godina, ove sezone odigrao je samo trinaest mečeva (9-4) i svima je jasno da se bliži dan kada će se jedan od najvećih tenisera u istoriji povući.
„Želim da pružim sebi bar tračak nade da se vratim na ATP tur u nekom obliku ili formi. Biću odsutan mnogo meseci“, poručio je Federer.
Ova rečenica posebno je zabrinula sve teniske zaljubljenike jer se jasno može videti da ni sam Federer nije siguran da li će uspeti da se vrati u neki vid forme koji će mu omogućiti da se takmiči na visokom nivou.
Rodžer Federer na turniru u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2021
Šok: Federer opet mora na operaciju /video/
„Deo kada kaže 'tračak nade' je ono što najviše brine kod Federerovog saopštenja. Nadam se da će uspeti da se još jednom vrati, jer bi bilo loše završiti karijeru onako na Vimbldonu“, napisala je francuska novinarika Karol Bušar.
Švajcarac je pre nešto malo više od mesec dana ispao u četvrtfinalu Vimbldona nakon što je odigrao jako loš protiv Huberta Hurkača, te se svi nadaju da će se vratiti još jednom i da će pokušati da dođe makar do polufinala ili finala Otvorenog prvenstva Velike Britanije.
„Znamo u kom smeru ovo ide i jako je tužno gledati vrhunske sportiste da na ovakav način gube korak sa profesionalnim sportom“, dodao je novinar „Sports Ilustrejteda“ Džonatan Verthajm.
Profesionalni kraj Rodžera Federera je sve bliži, ali zaista se svi nadaju da ćemo ga barem još jednom gledati na teniskom terenu kako se bori za titulu – zaslužio je.
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Medvedev preslišao Amerikanca i novom titulom ugrozio Đokovića!
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2021
Čudo iz Britanije: „Federer i Nadal nisu bežali od NATO bombi kao Đoković“
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2021
Medvedev govorio o incidentu iz Toronta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala