Intenzivnije i glasnije: Rok propovednik Nik Kejv stiže na Egzit

© Foto : GOSHA RUBCHINSKIYNik Kejv
Nik Kejv - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Pratite nas
Jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu „Bed sids“, predvođen rok propovednikom Nikom Kejvom zagrmeće sa glavne bine 21. Egzit festivala koji će biti održan od 7. do 10. jula 2022. godine.
Veliki Nik Kejv i njegovi „Bed Sidsi“ su prvi potvrđeni izvođači čiji je nastup zakazan za petak, 8. jul. Njihovi koncerti, intenzivni i glasni, nabijeni snažnim emocijama i harizmom uvek su više od običnog koncerta, a neretko i od same muzike, što ih čini idealnim za početak nove ere Egzita.
„Ovogodišnjim istorijskim izdanjem, kojim je započeo povratak velikih festivala na svetsku scenu, Egzit je pokazao da je snaga jedinstva i volje jača i od najvećih prepreka koje su pretile da nas razdvoje i ove godine. Takođe, dokazali smo da postoji način da se veliki festivali bezbedno organizuju, čak i tokom pandemije“, kaže osnivač i direktor Egzit festivala Dušan Kovačević.

Novi Sad 2022, Evropska prestonica kulture

Domaćin Egzita, Novi Sad 2022. godine zajedno sa Ešom (Luksemburg) i Kaunasom (Litvanija) poneće titulu kulturne prestonice Evrope, a direktor Egzita, Dušan Kovačević ističe da upravo tim povodom, sa velikim optimizmom gledaju na naredno godinu.
„Verujemo da nema boljeg načina da najavimo ovako značajno izdanje, nego s jednim od najvećih rokenrol umetnika ikada“, naglašava on.

Jedan od najvećih rok pesnika

Posle gotovo 50 godina karijere, započete još davne 1973. godine, Nik Kejv važi za otelotvorenje rokenrola, osobu koja je duboko uticala na istoriju popularne kulture i njena najveća dostignućima. Muzički obrazovan i talentovan, Kejv je oduvek želeo da se bavi rokom zato što je, kako kaže, on revolucionaran i ima moć da promeni ljude. Prema sopstvenom priznanju, na samom početku veliki uticaj na njegov rad imali su američki rokeri, kao i britanski bend „Džetro tal“, što mu je pomoglo da razvije prepoznatljivi lični stil, koji se kroz godine menjao, kako zvukom, tako i pristupom građenju pesama.
Sa sastavom „Bed sids“ se spojio 1983. godine, i stvorio, prema pisanju medija, jednu su od najznačajnijih pojava u eri post-panka i alternativnog roka, od osamdesetih do danas. Kroz gotovo četiri decenije rada, grupa je objavila 17 studijskih albuma, poput „From Her To Eternity“, „Good Son“, „Henry’s Dream“ i „Let Love In“, „Dig, Lazarus, Dig!!!“, „Push The Sky Away“...
Petrovaradinska tvrđava videla je Kejva dva puta. Prvi put 2011. sa Grindermanom, a 2013. sa „Bed sidsima“ i oba puta, kroz moćne i glasne svirke, pokazala svu neraskidivost veza koju ima s fanovima sa ovih prostora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala