Bora Čorba uoči koncerta na Tašu otkriva delove teksta Mišine pesme koji sada zvuče potresno

© Tanjug / Filip KrainčanićBora Čorba razveselio Beograđane
Bora Čorba razveselio Beograđane - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Pratite nas
Mi smo već na Tašmajdanu, sve je spremno, a ja sam nervozan kao pas. Pred koncert najbolje je ne pričati sa mnom, kaže za Sputnjik proslavljeni roker Bora Đorđević, uoči večerašnjeg koncerta na Tašu posvećenog Miši Aleksiću.
Bora otkriva da će na koncertu premijerno izvesti jednu Mišinu pesmu koja se zove „Dve gitare“, a čiji refren glasi: „Ne trošite džabe pare, nisam tako važan lik, ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik“.
Ta pesma uvod je u nastup koji predstavlja omaž čuvenom „Čorbinom“ basisti.
© Foto : screenshot/youtube/Jutarnji Program TV HAPPYMiroslav Miša Aleksić - basista „Riblje čorbe“
Miroslav Miša Aleksić - basista „Riblje čorbe“ - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Miroslav Miša Aleksić - basista „Riblje čorbe“
Iako neočekivano za barda rokenrola iza koga su decenije uspešnih nastupa, Bora ipak ne krije da i posle toliko godina – ima tremu, iako, kako kaže, ona nestane sa prvom pesmom.
„Pred koncert najbolje je ne pričati sa mnom, jer tada uopšte nisam komunikativan. Razmišljam o svemu, da li će biti dobro, kako će proći. To je trema koja me pred svaki nastup već decenijama prati, ali ona nestaje čim izađemo na binu“, otkriva legendarni roker.

Muzički spomenik Miši Aleksiću

Za datum koncerta izabran je dan rođenja Miše Aleksića. Tim povodom „Čorba“ će izvesti njegove najpoznatije kompozicije, a sav prihod od nastupa biće namenjen Mišinoj porodici.
„Miša je nažalost preminuo, a mi smo nekako morali da se naviknemo na činjenicu da ga nema. Moram priznati da nam to i dalje teško ide. Zapravo sam siguran da se nikada nećemo pomiriti sa njegovim odlaskom“, ističe frontmen „Čorbe“ i dodaje da su bez Miše, u novom sastavu, nastupali na Arsenal festu pred osam hiljada ljudi, u Skoplju, u Inđiji, u Srbobranu, u Despotovcu, u Nišu, u Banja Luci, u Bitolju, Celju, Radovićima u Crnoj Gori...
„Na prvom nastupu bez Miše bilo nam je veoma teško. Teško i neobično. Sreća pa su nas ljudi iz publike bodrili. Publika je ta koja nam je dala vetar u leđa, pomogla svojom podrškom“, navodi Đorđević.

Okrenete se levo, a njega nema

„Vi ne možete da shvatite kakav je to osećaj kada sam se okrenuo levo, gde je Miša stajao – a njega nema“, iskren je Đorđević.
On kaže da sa „Čorbom“ na basu sada nastupa Ivan Stanković Ivke, dugodišnji tehničar ovog sastava koji je već imao prilike da menja Mišu i u tome se odlično snašao.
„Izvodićemo pesme sa novog albuma, na kojima je čak i posthumno Miša prisutan. Premijerno ćemo izvesti pesmu ’Dve gitare’ a takođe ćemo svirati i stare pesme koje je Miša komponovao. Na tome je akcenat ovoga koncerta“, naglašava Đorđević.
Sa „Ribljom čorbom“ nastupiće i čuvena imena domaće rok scene Momčilo Bajagić Bajga, Zvonimir Đukić, Nikola Čuturilo, kao i Žika i Dragi Jelić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala