Barselona se bori za goli život: „Sve je laž, dugujemo preko milijardu“

© AP Photo / Joan MonfortĐoan Laporta
Đoan Laporta - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Pratite nas
Fudbalski klub Barselona nalazi se katastrofalnoj situaciji, što je potvrdio predsednik Đoan Laporta. On je na konferenciji za medije, koja je trajala dva sata, poručio da katalonski gigant duguje milijardu i 350 miliona evra.
Zato i ne čudi što je iz Barselone otišao Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera današnjice, koji je bio simbol Blaugrane gde je proveo 21 godinu.
Laporta je za očajno stanje Barselone i nagomilane probleme, kao i odlazak Mesija, optužio svog prethodnika Đozepa Bartomeua.
„Prva stvar koju smo morali da uradimo kada smo došli je da zatražimo pozajmicu od 80 miliona evra jer nismo mogli da isplatimo plate. Prethodna uprava bila je puna laži. Takođe smo ustanovili da je neophodno da uradimo hitne popravke na samom stadionu jer bismo u surpotnom rizikovali živote navijača. Saznali smo i da je klubu unapred isplaćeno 50 odsto novca od TV prava. Saznali smo da je politika isplaćivanja zarada bila obrnuta piramida, priča o smanjenu plata na početku pandemije takođe je bila laž. Ustanovili smo i da su vršene brojne isplate raznim posrednicima kji čak nisu ni agenti. Sve što se dešavalo je izuzetno zabrinjavajuće“, rekao je na početku obraćanja Laporta.
Fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Neuspeh u Evropi i kiksevi u Superligi naterali su ga da podnese ostavku
Novi-star predsednik Barselone nastavio je u istom tonu.

„Imali smo rashode od 451 miliona evra. Ono što je u svom pismu napisao Bartomeu u pokušaju da opravda sebe je skretanje pažnje. Oni su odgovorni za sve što se ovde dogodilo pre 7. marta i neće se izvući“, poručio je rezignirani Đoan Laporta.

Sve navedeno jasno ukazuje na to zbog čega je Mesi morao da ode, dok je novi kapiten Đerar Pike pristao na drastično smanjenje plate, kako bi novajlije mogle da budu registrovane.
Podsetimo, Barselona je u prvom kolu Primere u nedelju uveče pobedila Real Sosijedad, što je bio prvi meč bez Mesija u Primeri posle 17 godina.
Mbape presekao – na vidiku nova transfer „bomba“!
Srbin odlično „vozi Lokomotivu“, odoleo je i šampionu Rusije
Sonov šamar Gvardioli i „građanima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala