Sutra ističe rok za plaćanje poreza, kazna za prekoračenje do 50.000 dinara

© Sputnik / SputnjikDinari
Dinari - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2021
Pratite nas
Rok za plaćanje poreza na imovinu za treći kvartal ove godine ističe sutra, 16. avgusta. Ukoliko se ova obaveza ne uplati na vreme država će papreno naplatiti svaki dan kašnjenja.
Stručnjaci preporučuju da se građanima ne isplati da prekoračuju rokove jer pored uvećanog poreza na imovinu, ukupno zaduženje može da im optereti i kamata od deset odsto, ali i kazna do 50.000 dinara. Tu kaznu mogu da plate i oni koji još nisu izmirili obaveze za prethodni kvartal.
Osim nameta na stanove, garaže i pomoćne objekte, mnoge porodice u Srbiji plaćaju i po još šest različitih poreza. Tako ukupan iznos godišnje može da dostigne i nekoliko stotina evra, piše Blic.
Pored poreza na imovinu, svake godine plaćamo i porez prilikom registracije automobila. Vlasnici čamaca takođe plaćaju naknadu, a plaća se i porez na njive, poljoprivredno zemljište, oružje i grobno mesto.
Ljudi često zaboravljaju da od svoje plate redovno izdvajaju i porez na dohodak, jer je za ovu dažbinu nadležan poslodavac, koji direktno uplaćuje propisanu sumu Poreskoj upravi.
Oni koji zarađuju više od 2,7 miliona dinara godišnje plaćaju porez i samostalno.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala