„Odričem se novca zbog Haitija, jaka je krv mojih predaka“

© AP Photo / Andy BrownbillJapanska teniserka Naomi Osaka tokom Australijan opena 2020.
Japanska teniserka Naomi Osaka tokom Australijan opena 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2021
Pratite nas
Japanska teniserka Naoimi Osaka poručila je da će se odreći novca od nagrade na turniru u Sinsinatiju i da će ga proslediti kao pomoć porodicama na Haitiju.
Razoran zemljotres, jačine 7,2 Rihterove skale, pogodio je u subotu Haiti. Poginulo je preko 300 osoba, dok je povređeno oko 2.000.
Otac Naoimi Osake, Leonard Fransoa je sa Haitija, pa ne čudi što se nekada prva teniserka sveta ekspresno oglasila i poručila da će finansijski pomoći u teškim trenucima po ovu ostrvsku zemlju.
„Zaista boli kada vidite opustošen Haiti, osećam kao da ne mogu da dođem do daha. Igraću turnir u Sinsinatiju ove nedelje i sav novac ću proslediti za Haiti. Znam koliko je jaka krv mojih predaka, izborićemo se i sa ovim“, napisala je na Tviteru Osaka.
Podsetimo, Naomi u poslednje vreme prolazi kroz izuzetno težak i specifičan period. Naime, kako je poručila, bori se protiv anksioznosti i ne izlazi pred medije, odustaje i od turnira, kao što je bio slučaj na Rolan Garosu, dok je na Olimpijskim igrama u njenom Japanu, šokantno rano eliminisana.
Ipak, ovim primerom pokazala je da ne zaboravlja korene, kao i da poseduje ogromno šampionsko srce.
Vratila se retka bolest koja je umalo penzionisala Nadala
Medvedev razbio Amerikanca, sledi još jedan – Cicipasov „dželat“! /video/
Novak ima najslađeg trenera na svetu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala