Medvedev razbio Amerikanca, sledi još jedan – Cicipasov „dželat“! /video/

© AP Photo / Cole BurstonAmerički teniser Džon Izner tokom duela sa Danilom Medvedevim
Američki teniser Džon Izner tokom duela sa Danilom Medvedevim - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2021
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev pobedio je Amerikanca Džona Iznera i plasirao se u finale Mastersa u Torontu. Protivnik će mu bit još jedan Amerikanac, Rajli Opelka koji je eliminisao Grka Stefanosa Cicipasa.
Medvedev je nastavio da beleži sjajne rezultate u Torontu, te je Iznera pobedio i više nego lako sa 2-0 u setovima posle manje od sat vremena igre.
Uz čak četiri brejka protiv jednog od najboljih servera svih vremena, drugi teniser sveta je došao do pobede od 6:2, 6:2 i trećeg finala ove godine.
Rus je prethodno izgubio finale Australijan opena, ali trijumfovao na Majorki i u Marseju.
Do trijumfa u meču sa 36-godišnjim Amerikancem došao je sjajnim čitanjem njegovih, uz veliku dozu sigurnosti pri početnom udarcu.
Izner je došao tek do jedne brejk lopte, i to u poslednjem gemu meča, dok je Medvedev imao neverovatnih 90 odsto osvojenih poena posle prvog servisa (27/30).
Protivnik u finalu biće mu Rajli Opelka, koji je ranije u toku dana eliminisao trećeg tenisera sveta Stefanosa Cicipasa sa 2-1 u setovima, posle preokreta.
Još jedan gorostasni Amerikanac je do prvog polufinala Masters 1.000 serije došao posle dva i po sata borbe, po setovima – 6:7(2), 7:6(4), 6:4.
Opelka je mogao da osvoji i prvi set da je u trećem gemu napravio brejk, ali je prvu priliku propustio jer mu mu je forhend završio četiri milimetra u autu.
Cicipas je poboljšao igru u završnici seta, u taj-brejku dominirao, ali se Opelka potpuno oporavio i uzvratio istom merom u drugom setu.
Treći, odlučujući deo igre počeo je sigurnom servisima na obe strane, a onda je došlo do drame.
Cicipas nije iskoristio brejk loptu na 3:2, da bi zatim na 3:3 posle 30:0 u svom gemu izgubio četiri poena u nizu, a nedugo zatim i ceo meč.
Meč između Amerikanca i Rusa na programu je u nedelju od 22 časa po srednjeevropskom vremenu.
U finalu ženskog dela Rodžers kupa, koje se održava u Montrealu ove godine, igraće Čehinja Karolina Pliškova i Italijanka Kamila Đorđi.
Đorđi je šokirala tenisku publiku i u 30. godini života ostvarila uspeh karijere, zabeleživši pobede protiv Mertens, Podoroske, Kvitove, Gof i Pegule – uz samo jedan izgubljen set.
Protiv šeste teniserke sveta će se za trofej u Montrealu boriti u nedelju od 18 časova.
Medvedev je pitao – „gde je naš novac?“ – i Amerikanci su ga čuli
Amerikanka pomerila granice nesportskog ponašanja /video/
Medvedev otkrio kako mu je Đoković pomogao: Ako to kaže najveći...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala