Medvedev govorio o incidentu iz Toronta

© AP Photo / Thibault CamusDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2021
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev govorio je o incidentu koji se desio tokom meča sa Aleksandrom Bublikom u drugom kolu Mastersa u Torontu, kada mu je oduzet poen jer se protivniku izvinio.
Medvedev je pobedio Bublika sa 2-1 u setovima, ali se o tom meču najviše pričalo zbog bizarne situacije sa početka trećeg seta, koju ste mogli da pogledate na našem portalu.
Medvedev je na konferenciji posle duela dobio pitanje da objasni šta se tačno desilo.
„Kao prvo, bilo je smešno. To je dobro da je bilo i zabavno. Da se desilo na brejk loptu, onda bi bilo malo manje zabavno“, prokomentarisao je Medvedev uz smeh.
Rus se zatim osvrnuo i na pravilo zbog kojeg je izgubio poen.
„Ja mislim da bi trebalo da bude promenjeno ime pravila, jer se to sada zove 'smetanje', a morao sam da pogledam na Gugl translejtu jer nisam znao šta tačno znači. Mislio sam da to znači da ometate nekog i bio sam u pravu. Možete da pitate Bublika da li sam mu smetao time što sam rekao: 'Izvini'. Reći će vam da nisam“, ispričao je Medvedev novinarima i nastavio:
„Bio sam pred smečom koji nikada u životu ne bi promašio. I pogodio sam ga. Čak i da je skočio nešto nemoguće, ne bi dohvatio tu lopticu. Tako da nije bilo nikakvog ometanja. Nije bilo nikakve smetnje“.
Drugi teniser planete se požalio i na pravilo o korišćenju toaleta.
„Tu se radi o tim pravilima. Isto važi i za pravilo da nemam pravo na novu pauz uza toalet iako je meč prekinut na sat i 45 minuta zbog kiše. To onda postaje novi meč. Postoje neka pravila na koja bi trebalo obratiti pažnju, mislim da bi trebalo da budu preciznije objašnjena, ili šta već, jer, ponavljam, nije bilo nikakvog ometanja. To je sve što imam da kažem“, podvukao je 25-godišnji Moskovljanin.
„Prvi put neću da odgovorim na pitanje, sram te bilo“: Medvedev oštro o opasci da su Rusi varalice
Koliko će Đokovića „boleti“ najnovija odluka?
„Ovo je sramota, koštala si me seta“: Drama u Torontu u režiji Nika Kirjosa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala