Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„Britanci, bolje gledajte u svoje dvorište, nego što napadate druge“

© AP Photo / Luca BrunoLamont Džejkobs dočekan u Italiji posle osvajanja zlata u trci na 100 metara
Lamont Džejkobs dočekan u Italiji posle osvajanja zlata u trci na 100 metara - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2021
Pratite nas
Italijanski atletičar Lamont Džejkobs, osvajač zlatne medalje na 100 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju, prokomentarisao je informaciju da je britanski trkač Si-Džej Udža dobio pozitivan test na doping.
Udža je suspendovan nakon što je bio pozitivan na dve zabranjene supstance, što je otkriveno posle osvajanja srebrne medalje sa Velikom Britanijom na 4*100m.
Britancu se „smeši“ četvorogodišnja suspenzija, a Britancima oduzimanje medalje, koje bi Kanađane „podiglo“ na srebro, a bronzu dodelilo Kinezima.
Džejkobs nije bio favorit za zlato u trci na 100 metara, a u komentaru za „Tutosport“ objasnio je kako se osećao kada je saznao da je Udža suspendovan.
„Nije me to mnogo pogodilo. Znam koliko sam se žrtvovao kako bih došao do tu gde jesam i želim da u tome u potpunosti uživam“, rekao je Džejkobs i dodao:
„Videvši istragu Udže, rekao bih: 'Britanci, bolje gledajte u svoje dvorište, nego to napadate druge'. Mogu da kažem da je sve to izmamilo osmeh na moje lice“.
Dvadesetsedmogodišnji Britanac je u međuvremenu negirao optužbe i najavio da će uložiti žalbu.
„Da budem kristalno jasan – ja nisam varalica. Nikada nisam niti bih uzeo nešto što je zabranjeno. Šokiran sam i razoren ovim vestima. Volim ovaj sport i znam kolika je moja odgovornost i kao sportiste, i kao saigrača. Poštovaću formalan proces i neću se više oglašavati dok ne bude prikladno“, rekao je Udža.
Britanski trkač nije bio jedini osramoćeni sportista u Tokiju, pošto je suspendovana brazilska odbojkašica Tandara Kaišeta.
Za razliku od Udže, njenoj reprezentaciji pozitivan test nije doneo posledice, iako je Kaišeta igrala i pobedila i Srbiju i Rusiju na putu do polufinala, nakon čega je suspendovana.
Uzaludni vapaj Ruskinje: „Zašto nije odmah izbačena? Spremne smo da sednemo na avion!“
„Žrtve političkog obračuna“: Ruskinje bez zlata na OI u ritmičkoj gimnastici prvi put posle 25 godina
Ikodinović za Sputnjik: Niko još nije svestan šta su ovi momci uradili
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala