Barselona uspešno počela život bez Mesija

© AP Photo / Joan MonfortBarselona
Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2021
Pratite nas
Došao je i taj dan - Barselona je u Primeri posle 17 godina zaigrala bez Lea Mesija! I pobedila. Pao je Real Sosijedad na Kamp Nouu rezultatom 4:2 (2:0), te je jasno da Depaj, De Jong i ostali mogu bez Argentinca.
Koga nema bez njega se mora i može. Upravo to je primenila Barselona, šokirana zbog odlaska prve zvezde Lionela Mesija, koji je 21 godinu bio njen član, njeno visočanstvo i legenda kluba, vlasnik brojnih rekorda...
Mesi je u subotu predstavljen u Parizu pred meč Pari Sen Žermena i Strazbura (4:2), a Barselona je morala da nastavi svojim putem.
I nastavili su na najbolji mogući način. U prvom kolu Primere nisu imali uopšte lak zadatak da savladaju Real Sosijedad, ekipu koja je prethodne sezone bila asplutni hit.
Ulogu lidera među Kataloncima preuzeo je Memfis Depaj, a prvi gol postigao je Ćerar Pike u 19. minutu iz prekida.
U finišu prvog poluvremena prednost je duplirao Brajtvajt – 2:0.
Već tada je bilo jasno da se Barselona oporavila od šoka i ogromne praznine koju je za sobom ostavio Lionel Mesi, osvajač šest „Zlatnih lopti“.
Ponovo se Danac Brajtvajt našao u glavnoj ulozi i u 59. minutu na semaforu je bilo ispisano Barselona – Sosijedad 3:0.
A onda tri minuta bleska gostiju iz San Sebastijana. Lobete je u 82. smanjio, da bi Ojarzabal efektnim golom iz slobodnog udarca uneo dramu u meč prvog kola Primere – 3:2.
Ipak, nisu bordo-plavi dozvolili gostima da prirede senzaciju i da nadoknade tri gola zaostatka, već su stigli do četvrtog pogotka.
Brajtvajt je nesebično asistirao Serhi Robertu, kojem nije bilo teško da sa dva metra loptu pošalje u nebranjenu mrežu i postavi konačnih – 4:2.
Barselona koju vodi Ronald Kuman pokazala je da je spremna za život bez Mesija i da će uprkos ogromnom gubitku biti spremna da se bori sa Realom, Seviljom i Atletiko Madridom za šampionsku titulu.
Sonov šamar Gvardioli i „građanima“
Srbin odlično „vozi Lokomotivu“, odoleo je i šampionu Rusije
Preminuo Gerd Miler, čuveni nemački „nacionalni bombarder“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala