Vučić: Brine nas jačanje kosovskih bezbednosnih snaga

© AP Photo / Visar KryeziuVojska tzv. Kosova
Vojska tzv. Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da Srbiju brine jačanje kosovskih bezbednosnih snaga.
Odgovarajući na pitanje Tanjuga da li su najavljene vežbe NATO na Kosovu i Metohiji zaista samo rutinska stvar ili prilog očuvanju bezbednosti u pokrajini, ili one imaju i političku konotaciju i poruke, Vučić je rekao da je na Kosovu i Metohiji samo NATO, nakon povlačenja ruskih snaga 2000-te.
Vučić je naveo da Srbija ima veoma korektne odnose sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom, dodajući da se nada da će se takav odnos zadržati po svim pitanjima.
NATO vojnik skače sa oklopnog vozila. - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
NATO šalje na Kosmet dodatne trupe bez saglasnosti Saveta bezbednosti
„Nemamo mi tu šta, NATO je tamo pa tamo. Nas samo brine jačanje kosovskih bezbednosnih snaga“, kazao je Vučić.

„Oni koji Prištinu ljuljaju u kolevci, nastaviće to da rade“

Vučić je rekao da to što Priština i dalje ne vraća zemljište manastiru Visoki Dečani, što je dužna da uradi, govori i o snazi pritiska nekih drugih na prištinske vlasti.
„Ako su oni (u Prištini) spremni da na svako pitanje odgovore — mi to nećemo, jer smo nezadovoljni, a ne znam čime, onda je jasno da će oni koji ih ljuljaju u kolevci, koju su prerasli, nastaviti to da rade bez obzira koliko loših stvari budu videli“, rekao je Vučić na konstataciju novinara da je istekao rok da Priština vrati 24 hektara manastiru Visoki Dečani, o čemu je odluku doneo tzv.kosovski ustavni sud.
Manastir Dečani na KiM - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Nemačka opominje Prištinu: Vratite zemlju manastiru Dečani
Vučić se osvrnuo i na napad na Nikolu Perića, ocenivši da je jasno i nedvosmisleno bio motivisan mržnjom prema srpskom narodu.
Perić (23) iz novobrdskog sela Zebince, pre nekoliko dana je pretučen ispred svoje kuće dok je vraćao stoku sa ispaše, nanete su mu teške telesne povrede, i operisan je u bolnici u Gnjilanu, nakon čega je pušten kući.
„Naše je da pomažemo našem narodu, da se borimo koliko možemo, da poboljšavamo uslove, zato i postoji kosovski dodatak. Dajemo 50 odsto veću platu učiteljima na KiM, nego u centralnoj Srbiji“, rekao je Vučić.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala