„Slušaćemo struku, ali Ustav mora da se poštuje“: Vučić o kovid propusnicama /video, foto/

© Tanjug / JAROSLAV PAPVučić u poseti gradilišu kovid bolnice u Novom Sadu
Vučić u poseti gradilišu kovid bolnice u Novom Sadu - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom zahteva za uvođenje kovid propusnica, da će se i dalje slušati struka, ali da mora da se obrati pažnja na poštovanje Ustava.
Na pitanje da prokomentariše predloge virusologa Milanka Šeklera i epidemiologa i člana Kriznog štaba Predraga Kona o uvođenju kovid propusnica za one koji su se vakcinisali ili su testirani kao negativni na kovid, Vučić je odgovorio da je to teško pitanje.
„Naravno slušaćemo struku, ali moramo da obratimo pažnju na poštovanje Ustava. Slušaćemo struku, ne možemo da se unervozimo i da ne slušamo i ono što nam se možda ne sviđa. Moramo da razgovaramo i vidimo šta možemo da uradimo“, kazao je predsednik Srbije.

„Velika stvar za celu Vojvodinu“

Vučić je u Novom Sadu obišao završne građevinske radove na novoj kovid bolnici, koji će, kako je planirano, biti okončani do kraja meseca, a tom prilikom najavio je i mogućnost novog povećanja plata za zdravstvene radnike.
Otvaranje kovid bolnice na novosadskom Mišeluku, koja se prostire na 19.500 kvadrata, odnosno prijem pacijenata, planirano je za početak septembra.
Bolnica će imati 220 kreveta na intenzivnoj i 404 kreveta na poluintenzivnoj nezi, a prema planu, osim bolničke zgrade sa tri lamele, imaće i kuhinju, magacin, magacin apoteke, kapelu, kotlarnicu i prostor za medicinske gasove uz prateće parkinge i druge saobraćajne površine.
U samoj bolnici će biti i dve operacione sale, angio-sala, dva rendgena, dva skenera, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta.
Predsednik Vučić je istakao da je gradnja bolnice veoma važna ne samo za Novi Sad, već i celu Vojvodinu.
© Tanjug / JAROSLAV PAPZavršni radovi na novoj kovid bolnici u Novom Sadu
Završni radovi na novoj kovid bolnici u Novom Sadu - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Završni radovi na novoj kovid bolnici u Novom Sadu
„Ništa nismo uradili decenijama, sve je bilo stalo, prestalo da se gradi. Sada to radimo. Želim vam puno uspeha i što manje pacijenata“, rekao je Vučić.
Vučić je, takođe, najavio mogućnost povećanja plata za sve medicinske radnike.
„Ako nastavimo sa ovakvom stopom rasta, pre kraja godine, moći ćemo da još uvećamo plate zdravstvenih radnika, lekara, medicinskih sestara, tehničara, medicinskog, ali i nemedicinskog osoblja, koje radi u zdravstvu“, rekao je Vučić.
Direktorka KCV dr Edita Stokić istakla je da će kovid bolnica u Novom Sadu imati banku krvi, koju dve prethodno izgrađene, u Batajnici i Kruševcu, nemaju, što je, prema njenim rečima izuzetno važno.
Kovid bolnica u Novom Sadu, treća u našoj zemlji, namenjena za lečenje pacijenata zaraženih virusom korona sa srednjom i teškom kliničkom slikom, počela je da se gradi krajem aprila. Po okončanju borbe protiv virusa korona, objekat će preći u sklop Kliničkog centra Vojvodine i biće pretvoren u Gradsku bolnicu.
U toj bolnici lečiće se Novosađani, ali i žitelji iz cele Vojvodine, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala