U poplavama i klizištima u Turskoj stradalo više od 40 osoba /video/

© AP PhotoPosledice razornih poplava na severu Turske
Posledice razornih poplava na severu Turske - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Pratite nas
Najmanje 44 osobe su nastradale u velikim poplavama i klizištima u priobalnom delu Turske, saopštile su danas turske vlasti.
Turska agencija za katastrofe (AFAD) navela je da je 36 osoba poginulo u pokrajini Kastamonu, sedam u Sinopu, a jedna osoba u Bartinu, preneo je Rojters.
Porodice netalih sa strepnjom posmatraju rad spasilačkih ekipa u strahu da bi broj nastradalih mogao da bude još veći.
Olujne kiše pogodile su 11. avgusta priobalne provincije Crnog mora Bartin, Kastamonu, Sinop i Samsun, uzrokujući poplave koje su rušile kuće, odnele najmanje pet mostova i na desetine automobila, a brojne puteve učinile neprohodnima.
Prema saopštenju AFAD-a, devet osoba trenutno je hospitalizovano u Sinopu, a jedna osoba se vodi kao nestala u provinciji Bartin, ali neki od stanovnika ovog područja su na društvenim mrežama naveli da ima još stotine nestalih.
Oko 2.250 ljudi evakuisano je širom ovog regiona, neki helikopterima s krovova, a mnogi su privremeno smešteni u studentskim domovima, saopštile su vlasti.
Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas je doputovao u posetu poplavama pogođenim područjima i tom prilikom je poručio da će država da preduzme sve što je u njenoj moći kako bi šteta bila brzo sanirana.
Poplave, jedne od najgorih u istoriji Turske, pogodile su severne pokrajine, nakon što su lokalizovani požari u zapadnom delu zemlje u kojima je najmanje osam osoba poginulo, a hiljade njih je bilo primorano da se evakuiše iz svojih domova, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala