Turisti će pre rezervacije moći da provere brzinu interneta u smeštaju

CC0 / Unsplash/Damir Spanic / Mladić za računarom i sa telefonom pored mora
Mladić za računarom i sa telefonom pored mora - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Pratite nas
Turisti koji rezervišu smeštaj preko jednog od najpopularnijih onlajn servisa, ubuduće će moći da provere brzinu interneta u apartmanu ili hotelu pre rezervacije.
Bilo da se radi o igranju i strimovanju na nekoj društvenoj mreži, virtuelnoj komunikaciji sa kolegama ili druženju sa porodicom putem video četa, brz i stabilan internet važniji je nego ikad. To je prepoznao i Airbnb, jedan od najpoznatijih svetskih servisa i uveo novu uslugu.
Novim alatom gosti pre rezervacije mogu da provere brzinu vaj-faja u apartmanu izlistanu na njihovoj platformi.
Softver koristi otvoreni kod M-Laba za merenje brzine preuzimanja. Novi alat je trenutno dostupan samo u SAD, ali kako navode iz Airbnb-a, globalno će biti dostupan u sledećim nedeljama.
Postupak je veoma jednostavan i automatizovan.
Iako su domaćini već neko vreme mogli ručno da dodaju brzine vaj-faja na svoje stranice, sada Airbnb nudi jednostavno i efikasno rešenje kroz aplikaciju koja omogućuje automatsko merenje brzine vaj-faja.
Dakle, ugostitelji mogu da testiraju brzinu povezivanja direktno u aplikaciji Airbnb-ai lako objave podatke o brzini njihove vaj-faj veze na stranici svog smeštaja.
Naravno ne radi se o obavezi, ali svakako da će svaki smeštaj koji ima transparentno objavljene podatke o brzini vaj-faja biti u prednosti naspram drugih, prenosi B92.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala