Težak žreb za srpske tenisere u Sinsinatiju

© AFP 2023 / CHRISTOF STACHESrpski teniser Filip Krajinović
Srpski teniser Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Pratite nas
Dušan Lajović, Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i Laslo Đere saznali su protivnike u prvom kolu Mastersa u Sinsinatiju, poslednjeg turnira iz serije 1000 pred početak US opena.
U Sinsinatiju, gradu u kom je Novak Đoković ispisao istoriji osvojivši svaki Masters u karijeri, nećemo gledati najboljeg tenisera sveta koji je posle srceparajućih poraza na Olimpijskim igrama odlučio da uzme slobodno do početka poslednjeg Grend slema u sezoni.
Pored Đokovića, neće biti ni Rafaela Nadala i Rodžera Federera, te će mladi teniseri imati veliku šansu da dođu do velikog trofeja u vitrini.
Očekivano srpski teniseri od starta imaju teške zadatke, te će tako Dušan Lajović u prvom kolu igrati protiv Gaela Monfisa.
Ukoliko pobedi u drugom kolu mogli bismo da dobijemo srpski derbi, s obzirom da Krajinović na startu igra protiv Australijanca Aleksa de Minora.
Ni Miomir Kecmanović neće imati lak posao jer se sastaja sa uvek neugodnim Benoom Perom, a ako slavi u drugoj rundi ga čeka finalista Vimbldona – Denis Šapovalov.
Pošto se ni Per, ni Šapovalov ne nalaze u najboljoj formi u poslednjih mesec dana, Kecmanović bi mogao do pobeda čime bi dobio šansu da se u nastavku turnira bori za završnicu.
Poslednji srpski teniser, ne i najmanje važan, Laslo Đere u prvom kolu igra protiv Amerikanca Sebastijana Korde i ukoliko slavi u drugom ga čeka drugi nosilac Stefanos Cicipas.
Medvedev, prvi nosilac, slobodan je na startu i u drugom kolu igraće protiv boljeg iz susreta Nakašima Mekdonald, dok će zlatni sa Igara u Tokiju, Aleksander Zverev, u drugoj rundi za protivnika imati kvalifikanta ili Lojda Herisa.
Masters u Sinsinatiju na programu je od 15. do 22. avgusta, a nagradni fond je uvećan za 30 odsto u odnosu na 2020. godinu.
Srpski teniser Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Srbin i Rus su osvojili spektakularan poen, ali su poklekli posle velike borbe /video/
Ruska teniserka Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Ruskinja digla glas nakon što su Amerikanci čuli kritiku Medvedeva
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Medvedev je pitao – „gde je naš novac?“ – i Amerikanci su ga čuli
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala