Srušio se avion za gašenje požara koji je Turska iznajmila od Rusije, nema preživelih /video/

© Foto : Press-služba Goskorporacii Rosteh / Uđi u bazu fotografijaRuski vatrogasni avion Be-200 tokom gašenja požara u Turskoj
Ruski vatrogasni avion Be-200 tokom gašenja požara u Turskoj - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Pratite nas
U oblasti Kahramanmaraša u Turskoj srušio se avion tokom gašenja požara, u potragu za njim upućena je spasilačka ekipa, javila je agencija Anadolija.
Agencija navodi da je avion za gašenje požara turska Uprava za šumarstvo iznajmila od Rusije. Avion je koristila kancelarija regionalnog odeljenja za šumarstvo grada Adane.
Prema navodima ruskog Ministarstva odbrane, u avionu je bilo osam osoba. Posadu su činila pet pripadnika ruske vojske i tri pripadnika turske i svi su poginuli.
Tokom gašenja požara sa njim je prekinuta veza, a u region je upućen veliki broj tehnike za spasavanje.
Gradonačelnik Kahramanmaraša Omer Faruk izjavio je za Anadoliju da je požar u šumi izbio u udaru groma danas popodne. U gašenju požara učestvovale su vatrogasne jedinice sa zemlje i iz vazduha.
„Poslali smo avion u region, ali je nakon nekog vremena veza sa njim prekinuta i on je pao. Upravo se dogodio incident. Na mesto pada aviona poslali smo veliki broj ljudi“.

Rusko Ministarstvo odbrane: Avion se srušio prilikom sletanja

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da se avion Be-200 u Turskoj srušio prilikom sletanja nakon što je obavio zadatak gašenja šumskih požara.
Tačan razlog pada aviona još uvek nije utvrđen iako su ekipe poslate na teren.
Rusija je takođe potvrdila da je među poginulima pet pripadnika ruske vojske i tri pripadnika turske.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala