Slovenija menja mere na granici

© AP Photo / Darko VojinovicGranični prelaz
Granični prelaz - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Pratite nas
Slovenačka vlada saopštila je da će od 23. avgusta i putnici u tranzitu za ulazak u zemlju morati da pokažu dokaz da su vakcinisani protiv virusa korona, da su bolest preležali ili da imaju negativan test.
To je saopštila vlada u Ljubljani posle sinoćnje sednice.
Do tada za putnike u tranzitu i dalje važi da ne moraju na granici da dokazuju svoj kovid status ako u najkraćem roku, a ne duže od 12 sati, izađu iz Slovenije.
Izuzeće od tih uslova za ulazak u Sloveniju i dalje važi za osobe mlađe od 15 godina, vlasnike zemlje i nekretnina u pograničnom području, prekogranične radne migrante i zaposlene u međunarodnom prevozu, prenosi portal „Indeks“.
Novom odlukom vlade ponovo je uvedeno obavezno nošenje zaštitnih maski za posetioce javnih i kulturnih priredbi u zatvorenom, kao i za posetioce skupova na otvoreno ako je na njima prisutno više od 100 osoba.
U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 199 slučajeva zaraženih virusom korona, manje nego dan ranije kada ih je bilo 248. Međutim, stručnjake brine jesen jer se očekuje da bi znatno mogao da se poveća broj hospitalizovanih osoba.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala