Real Madrid hoće u Premijer ligu!

© AP Photo / Manu FernandezNapadač Real Madrida Karim Benzema
Napadač Real Madrida Karim Benzema - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Pratite nas
Fudbalski klub Real Madrid ozbiljno razmišlja o izlasku iz La Lige i priključivanju Premijer ligi ili nekom drugom elitnom takmičenju, prenosi novinar „Mundo Deportiva“ Fernando Polo.
Dobro obavešteni španski novinar napisao je da su Florentino Peres i ostali ljudi iz vrha Real Madrida umorni od očajnog tretmana koji imaju od strane prvog čoveka FS Španije Havijera Tebasa.
Predsednik „kraljevskog kluba“ poznat je po inovativnosti, te je bio glavni zagovornik stvaranja Superlige koja bi zamenila Ligu šampiona, ali taj projekat mu je, kako stvari stoje, propao jer nije imao podršku većine velikih klubova.
Ovoga puta Peres je došao na novu ideju – da pokuša da se dogovori sa Premijer ligom i da Real Madrid bude novi učesnik engleskog takmičenja.
Kao i kod Superlige, i ovde se radi o novcu, doprinosima i celokupnom finansijskom planu – a Premijer liga je godinama ispred Španije i ostalih takmičenja kada je reč o novcu.
„Na 'Santjago Bernabeuu' smatraju da je Premijer liga idealno takmičenje za Real Madrid“, navodi Polo u tekstu za „Mundo Deportivo.“
Problem u celoj priči mogao bi da predstavlja Bregzit, odnosno to što Engleska nije članica Evropsko unije, te je pitanje da li bi prihvatili klub koji nije iz Velike Britanije.
„Uprkos raznim preprekama, dolazak Real Madrida u Premijer ligu podigao bi nivo interesovanja do granica kakve sve ne pamti“, piše u zaključku teksta.
Real Madrid sezonu u La Ligi kreće u subotu protiv Alavesa, i videćemo kakva je budućnost kluba u španskom prvenstvu. Pored britanskog šampionata, Real je zainteresovan i za Bundesligu i Seriju A.
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Real kreće u ofanzivu na Mbapea i šalje na adresu PSŽ-a 120.000.000 evra!
Fudbaler Arsenala Bukajo Saka - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Sjajan gest – stojeće ovacije za tragičara Engleske /video/
Florentino Peres, predsednik Real Madrida - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
Predsedniku Kraljeva propao projekat Superliga, pa se obratio sudu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala