Mask čeka dozvolu za početak rada fabrike

© AP Photo / Patrick Pleul/dpa via APIlon Mask sa Arminom Lašetom obišao radove na izgradnji „Tesline“ fabrike kod Berlina.
Ilon Mask sa Arminom Lašetom obišao radove na izgradnji „Tesline“ fabrike kod Berlina. - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Ilon Mask sa Arminom Lašetom obišao radove na izgradnji „Tesline“ fabrike kod Berlina.
Pratite nas
Osnivač i izvršni direktor „Tesle“ Ilon Mask izjavio je da se nada da će u oktobru kompanija početi proizvodnju električnih automobila u novoj fabrici u blizini Berlina.
„Radujemo se i nadamo da ćemo dobiti dozvolu za proizvodnju prvih automobila možda u oktobru, ako budemo imali sreće“, rekao je Mask tokom obilaska gradilišta gigafabrike u Grinhajdeu, mestu istočno od nemačke prestonice.
Američka kompanija je prvobitno planirala da pokrene proizvodnju električnih automobila u nemačkoj fabrici u julu. Međutim, pravne začkoljice i problemi sa dobijanjem zvaničnih dozvola odložili su projekat, podseća AP.
Armin Lašet, kandidat bloka tzv. Unije desnog centra za naslednika Angele Merkel na mestu kancelara na izborima sledećeg meseca, zahvalio je Masku na ulaganju u Nemačku.
Lašet se založio za promenu nemačkih zakona kako bi se ljudima koje izgradnja fabrike direktno ne pogađa otežalo podnošenje tužbi protiv tog projekta, preneo je Tanjug.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala