„On je jedan od finijih momaka, što ja svakako nisam“ – Medvedev posle drame u polufinalu!

© AP Photo / Cole BurstonRuski teniser Danil Medvedev
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Pratite nas
Danil Medvedev, drugi teniser sveta, plasirao se u polufinale Mastersa u Torontu pobedom posle velike borbe i tri seta protiv Huberta Hurkača – 2:6, 7:6 (6), 7:6 (5). Posle meča je pohvalio Hurkača i rekao nešto što je nasmejalo sve na tribinama.
Ruski teniser nije briljirao sve do završnice drugog seta kada je uspeo da pronađe najbolji tenis, spasi dve brejk lopte i izjednači na 1-1 u setovima.
Poljak je igrao sjajan tenis, prvi set dobio je posle samo pola sata igre (6:2) i bio je bolji na terenu tokom većeg dela drugog seta. Propustio je dve brejk lopte, pritiskao je, na kraju i došao na dva poena do pobede, ali nije uspeo da završi meč.
Medvedev je drugi period dobio 7:6 (6) i ušlo se u treći. Tamo smo gledali ujednačenu borbu, obojica su propustili po jednu brejk loptu i ponovo se igrao trinaesti gem.
I, ponovo je ishod bio isti. Medvedev je odlično igrao na svoj servis te mu je bio potreban jedan mini brejk da slomi otpor Poljaka – 2:6, 7:6 (6), 7:6 (5).
Posle meča imao je lepe reči za Hurkača.
„Nismo najbolji prijatelji na ATP turu, ali je jedan od finijih momaka, što očigledno ja nisam. Ako bi stalno igrao na ovakvom nivou kao danas, to je onda materijal za top pet najboljih na svetu“, kazao je Medvedev.
Medvedev je poznat po burnom temperamentu, često se svađa sa sudijama, baca rekete, ali i pobeđuje, te će se posle Mastersa u Sinsinatiju dodatno približiti prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću.
Ruskog tenisera u borbi za finale očekuje Džon Izner koji je pobedio Gaela Monfisa, dok se u drugom sastaju Stefanos Cicipas i Rajli Opelka.
Srpski teniser Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Težak žreb za srpske tenisere u Sinsinatiju
Ruska teniserka Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Ruskinja digla glas nakon što su Amerikanci čuli kritiku Medvedeva
Sten Vavrinka i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Vavrinka o Đokoviću: Ne očekujete, ali...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala