- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Dok anđeli spavaju: Travar sa Tare, Oliver Stanojević

Pratite nas
Gost najnovije emisije „Dok anđeli spavaju“ je travar sa Tare Oliver Stanojević koji je kabinetsku karijeru diplomiranog tehnologa koji se specijalizovao upravo za lekovito bilje, zamenio fabrikom pod otvorenim nebom. Sa kolekcijom od oko 30.000 lekovitih receptura do kakve je došao može da se podiči malo ko od njegovih kolega.
Jedan od najpoznatijih srpskih travara, Stanojević kaže da poštuje zvaničnu medicinu i vodi svoju decu kod lekara, ali da treba poštovati i to kako se hiljadu godina narod lečio i učiti iz tog iskustva koje može da bude od pomoći i u preventivi i u lečenju.
Rođen je 1958. godine kod Skelana na na levoj obali Drine u učiteljskoj porodici koja se potom preselila u Bajinu Baštu gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci i vratio se na Taru gde se neprekidno više od tri decenije bavi travarstvom. U Beogradu je završio i rusku školu travarstva.
Dok anđeli spavaju, prvi deo, Oliver Stanojević, 13.08.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala