"Dobro došli u nacističku Nemačku": Uznemirujuća poruka gradonačelnika iz Australije

© AP Photo / Rick RycroftPuste ulice u Sidneju posle uvođenja strogih mera zbog virusa korona
Puste ulice u Sidneju posle uvođenja strogih mera zbog virusa korona - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Pratite nas
Stiv Kristou, gradonačelnik Kamberlend Siti Kansila, jednog od predgrađa Sidneja, uporedio je korona mere u toj zemlji sa nacističkom Nemačkom.
Kristou, koji vodi deo grada od skoro 250.000 stanovnika, na Tviteru je objavio vladinu ilustraciju o novim merama uz komentar „Dobro došli u nacističku Nemačku“. Na ilustraciji su prikazane mere kojima se navodi da građani moraju da imaju dozvolu ukoliko žele da napuste region Sidneja, te da moraju da registruju lične podatke ukoliko žele da posete ljubavnog partnera, što im je omogućeno samo ako žive na manje od pet kilometara udaljenosti.
© Foto : Twitter/@ChristouSteve/PrintscreenTvit gradonačelnika Stiva Kristoua u kom poredi australijske korona mere sa nacističkom Nemačkom
Tvit gradonačelnika Stiva Kristoua u kom poredi australijske korona mere sa nacističkom Nemačkom - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Tvit gradonačelnika Stiva Kristoua u kom poredi australijske korona mere sa nacističkom Nemačkom
Kristou je kasnije obrisao taj tvit, pošto se našao na udaru kritika i pohvala.
Sidnejski zvaničnik se i ranije bunio protiv striktnih korona mera u Australiji, kao i protiv obavezne vakcinacije, nazivajući ih „diktatorskim ludilom“.
Među onima koji su zbog ovakvog tvita tražili smenu ovog funkcionera bio je i ministar policije Novog Južnog Velsa Dejvid Eliot nazivajući Kristouov stav „odvratnim“.
Poslednjim promenama lokdaun pravila, stanovnicima nekoliko delova Sidneja, među kojima je i Kamberlend, udaljenost do koje mogu da se kreću bez posebne dozvole je prepolovljena. Samo jedna osoba iz domaćinstva, osim u posebnim okolnostima, može da napusti kuću kako bi obavila najnužnije poslove.
Na ulice Sidneja poslata je i vojska kako bi pomagala u sprovođenju korona mera, dok su na ulicama postavljene prepreke, a policijske patrole proveravaju vozače, prenosi RT.
Australijske vlasti navode da su ovako stroge mere neophodne u borbi protiv kovida-19, pošto je u poslednjih 24 sata zabeleženo 466 slučajeva virusa korona u regionu Novog Južnog Velsa, kome pripada i Sidnej i koji ima oko osam miliona stanovnika.
Dostava namirnica ljudima u karantinu u Australiji - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
U Sidneju vojska ide od kuće do kuće /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala